Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τουρκικές σειρήνες για Πρίντεζη!

Τουρκικές σειρήνες για Πρίντεζη!
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 - 00:40

Από την Κυριακή ο «ΓΑΥΡΟΣ» σας είχε αποκαλύψει για την πρόταση που έχει δεχτεί ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, από Τουρκία… μεριά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης (περί ου ο λόγος) φέτος παρότι ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό στη μέση του (η περίφημη αυτή θλάση που πέρασε από χιλιάδες κύματα μέχρι να εξακριβωθεί) ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Θρύλου τη χρονιά που μας πέρασε και πολλοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πως σε απόδοση ίσως ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων». Το μόνο σίγουρο είναι πως στη σειρά των τελικών με τον ΠΑΟ ο «Πριντ» ήταν ο μοναδικός που ήθελε και δεν δέχτηκε να πέσει αμαχητί.

Ο υπαρχηγός των Πειραιωτών τελείωσε τη σεζόν με 10,2 πόντους στην Ευρωλίγκα μέσω όρο, ενώ στα ελληνικά πλέι οφ είχε 12,3 πόντους με 4,4 ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι. Απέναντι στους «πράσινους» στα πέντε ματς που έκριναν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος είχε 12,8 πόντους, με τον μέσο όρο του να πέφτει εξαιτίας του πρώτου ματς, όπου είχε μόλις έξι πόντους.

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αποτελεί τον βασικό πάουερ φόργουορντ των Πειραιωτών με το όνομά του να έχει προσεγγίσει αρκετούς μνηστήρες για την περίπτωσή του. Όχι, δεν είναι ελεύθερος ο Πρίντεζης, με τον Ολυμπιακό να έχει το δικαίωμα μονάχα να τον… διώξει εάν πληρώσει το 10% του συμβολαίου που έχει να πάρει την επόμενη σεζόν. Εννοείται πως δεν πρόκειται ούτε με σφαίρες οι «ερυθρόλευκοι» να δαπανήσουν 100 χιλιάδες ευρώ (1 εκατομμύριο είναι η καθαρές απολαβές του για τη σεζόν 2014-15), αφού άπαντες στον Θρύλο θέλουν να στεριώσει στο Λιμάνι ο Πρίντεζης. Γιατί κάνουμε, όμως, αυτήν τη μνεία;

Οι Τούρκοι έχουν βάλει για τα καλά στο «στόχαστρό» τους ξανά έναν παίκτη του Ολυμπιακού, με τον Πρίντεζη να είναι ο επόμενος. Οι γείτονες «ξερογλείφονται» για τον υπαρχηγό των Πειραιωτών, με τις Γαλατάσαραϊ και Αναντόλου Εφές να διατίθενται να… χρυσώσουν τον Έλληνα φόργουορντ.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Αταμάν δίνει μέχρι και 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια στον Πρίντεζη, ενώ ο σεβάσμιος γέρος, Ντούσαν Ιβκοβιτς, μετά τις δαγκάνες στον Περπέρογλου είναι έτοιμος να του δώσει μέχρι και τρία εκατομμύρια στον παίκτη που του χάρισε την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη. Προτάσεις που αν μη τι άλλο σε περίπτωση που ήταν ελεύθερος θα τις εξέταζε διεξοδικά, γιατί τέτοια συμβόλαια δεν βρίσκονται και κάθε μέρα.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Είναι ΓΑΥΡΟΣ από τα γεννοφάσκια του. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν, όμως, συναισθηματισμοί και αν ο Ολυμπιακός δεν είχε υψηλούς στόχους, τότε ο Πρίντεζης θα μπορούσε πολύ εύκολα να το σκεφτεί για τις δύο τουρκικές ομάδες.

Το δέλεαρ των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ (καθαρά) τον χρόνο από τη Γαλατάσαραϊ ή της συνύπαρξης με τον αγαπημένο του Ντούντα θα μπορούσαν άνετα να τον φέρουν κάτοικο Κωνσταντινούπολης. Όμως η ψυχάρα, όπως οι ΓΑΥΡΟΙ λατρεύουν να τον αποκαλούν, πρώτον δεν μπορεί να φύγει από τον Πειραιά έπειτα από την αποτυχία και δεύτερον αγαπάει υπερβολικά αυτήν την ομάδα για να την αφήσει τώρα που ο εγωισμός της είναι τόσο πληγωμένος.

Ταυτόχρονα ο Πρίντεζης έχει «σκυλιάσει» για την κακή χρονιά και θέλει οπωσδήποτε ο σύλλογος της καρδιάς του να επιστρέψει στους τίτλους. Τέλος χρωστάει κάτι στους απέναντι και πλέον δίχως το βάρος του 3peat θέλει να δει τον Θρύλο και πάλι στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δύο φορές ο Πρίντεζης έχει βρεθεί μακριά από τον Ολυμπιακό. Η μία ήταν όταν έκανε το «αγροτικό» του στη Λάρισα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τοπική Ολύμπια. Δύο χρόνια μετά, το 2007, ο «Πριντ» άφησε τον αγαπημένο του Πειραιά για την Ανδαλουσία και τη Μάλαγα έναντι 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια. Τα πράγματα δεν του πήγαν όπως ήθελε (πέρασε και έναν σοκαριστικό τραυματισμό σε ένα κάρφωμα και ίσως γι’ αυτό δεν του αρέσουν πια τα θεαματικά καρφώματα) και έψαξε γρήγορα τον τρόπο να επιστρέψει.

Μετά από κάποιες μέρες διαπραγματεύσεων το 2011, αν και η Μάλαγα ήθελε αρχικά να βάλει κάποια ρήτρα στην περίπτωση που υπέγραφε στον Ολυμπιακό και για την επόμενη σεζόν, ο Πρίντεζης επανήρθε σε γνώριμα λημέρια. Η συμφωνία προέβλεπε τον Θρύλο να καλύπτει τον μισθό του παίκτη για το τελευταίο δίμηνο και τη Μάλαγα να τον αποζημιώνει με ένα πόσο γύρω στο μισό του συνολικού 1,2 εκατ. για την τελευταία χρονιά του συμβολαίου που λύθηκε.

Διαβάστε επίσης

Εβδομάδα εξελίξεων!

Εβδομάδα εξελίξεων!

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θα έχει ο Σπανούλης και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει.

Ζητάει... Τανατζή!

Ζητάει... Τανατζή!

Ο Ομπράντοβιτς θέλει τις γνωστές του βοήθειες στην Τουρκία για να πάρει το πρωτάθλημα...

Άλλο τότε, άλλο τώρα;

Άλλο τότε, άλλο τώρα;

Το καλοκαίρι του 2011 μιλούσαν για το τέλος του Θρύλου, τώρα τουμπεκί για τις αποδεσμεύσεις του ΠΑΟ;