Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εμπειρία ξεχειλίζει!

Η εμπειρία ξεχειλίζει!
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 - 13:01

Στο ξεκίνημα της σεζόν που μας πέρασε στον κόσμο του Ολυμπιακού-και όχι άδικα-υπήρχε ο προβληματισμός πως οι παίκτες που έφτασαν στον Πειραιά δεν είχαν τις παραστάσεις ώστε να μπορούν να σταθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η προσθήκη αργότερα του Κόλινς δεν άλλαξε το.. θολό τοπίο και όντως πέρα των συνήθης υπόπτων οι υπόλοιποι έψαχναν εμπειρίες μέσω του Ολυμπιακού. Φέτος ο προγραμματισμός δείχνει εντελώς το αντίθετο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τον 30χρονο Ολιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος σήκωσε το Eurocup και παραλίγο να θέσει εκτός τελικών ACB την Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο νωρίτερα στέφθηκε πρωταθλητής με την Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές των Λιθουανών στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν τον Μενσά-Μπονσού, ο οποίος έφτασε μέχρι το Top 8 της διοργάνωσης με την Γαλατάσαραϊ, ενώ βγήκε δεύτερος στην Τουρκία.

Παράλληλα έχει σηκώσει το πρωτάθλημα με την Μπεσίκτας μερικά χρόνια νωρίτερα, ενώ στα 31 του χρόνια και με τόσες ομάδες στο ενεργητικό του σίγουρα είναι πιο ψημένος από τον Σίμονς. Σε αυτούς προσθέστε τον Ντιλέινι, παίκτη που είναι διακαής πόθος του Μπαρτζώκα, ο οποίος σε τρεις χρονιές έχει σηκώσει ισάριθμες κούπες και με διαφορετικές ομάδες.

Ενας χρόνος ακόμα σε Σλούκα, ένας (λογικά) σε Μάντζαρη και το ίδιο σε Λοτζέσκι. Ντάνστον και μάλλον Πέτγουεϊ. Ο μύθος της απειρίας έχει σκοπό να καταρριφθεί καταφανέστατα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και παρότι ανεβαίνει κάπως ο μέσος όρος της ηλικίας της ομάδας (ο Λαφαγιέτ οδεύει στα 31 και ο Μενσά Μπονσού είναι ήδη εκεί). Ο Ολυμπιακός έχει τις βάσεις για το μέλλον και φέτος προσθέτει παίκτες με παραστάσεις διορθώνοντας όπως φαίνεται τα κακώς κείμενα της προηγούμενης χρονιάς.

Διαβάστε επίσης

Στον σωστό δρόμο ο Θρύλος!

Στον σωστό δρόμο ο Θρύλος!

Στόχος των ιδιοκτητών της ΚΑΕ είναι να έχει πλαισιωθεί το ρόστερ για την επόμενη σεζόν, έως τις 30 Ιουνίου.

Ξεκινούν τα ντραφτ...

Ξεκινούν τα ντραφτ...

Ξεκινάνε τα ντραφτ του ΝΒΑ, μια απόφαση που αλλάζει το μέλλον μίας ομάδας αλλά και ενός παίκτη.

«Πρόταση σε Μπράουν»

«Πρόταση σε Μπράουν»

Ο Αμερικανός γκαρντ φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο των Πειραιωτών, σύμφωνα με τους Ισπανούς...