Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντροπή...

Ντροπή...
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 - 21:40

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και έχασε από έναν Παναθηναϊκό που έπαιξε με πιτσιρικάδες και με αρκετές απουσίες. Και παρά το γεγονός ότι είχε το προβάδισμα ακόμη και με 13 πόντους στην τρίτη αλλά και τέταρτη περίοδο, στα τελευταία λεπτά ηττήθηκε με 77-75. Και έτσι αποκλείστηκαν πρόωρα οι Πειραιώτες από το Κύπελλο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ...

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φάνηκε ξεκάθαρα ότι μπήκε στο παρκέ χωρίς να είναι έτοιμος, τουλάχιστον ψυχολογικά, για το ματς αυτό. Έδωσε στον ΠΑΟ την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη και με δέκα πόντους με το ξεκίνημα της πρώτης περιόδου! Και πάλι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από τη γραμμή του τρίποντου, ενώ όποτε αποφάσιζαν να μπουν μέσα στη ρακέτα έκαναν λάθος!

Και οι «πράσινοι» από την πλευρά τους παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με μόλις με έναν ψηλό, αφού είχαν τραυματισμούς, ο Μπατίστα έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες και φόρτωσε με αρκετούς πόντους το καλάθι του Ολυμπιακού, αλλά και με φάουλ τους ψηλούς των «ερυθρόλευκων»! Με την άμυνα της ομάδας του Πειραιά να μην είναι καθόλου καλή και να δίνει τρία συνεχόμενα γκολ-φάουλ στον ΠΑΟ!

Με την είσοδο όμως του Λαφαγιέτ στην πεντάδα τα πράγματα έφτιαξαν κάπως για τον Ολυμπιακό, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο νεοφερμένος πλέι μέικερ των «ερυθρόλευκων» στις τρεις πρώτες του επιθέσεις, σημείωσε ένα δίποντο, είχε μία ασίστ και πήρε επιθετικό φάουλ από τον Σλότερ! Και γενικότερα έδωσε μία άλλη πνοή στον Ολυμπιακό που μείωσε στο σκορ, ενώ κατάφερε να περάσει ακόμη και μπροστά.

Παρόλα αυτά όμως το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟ να προηγείται με έναν πόντο με σκορ 33-32, αφού στην άμυνά τους οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να δέχονται εύκολα καλάθια περισσότερο μέσα από τη ρακέτα.

ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΑΝ...

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, ενώ στην άμυνα κράτησε για τέσσερα λεπτά τον ΠΑΟ χωρίς καλάθι! Ξεκάθαρα οι παίκτες του Θρύλου σοβαρεύτηκαν στο ημίχρονο και βγήκαν στο παρκέ με τελείως διαφορετική ψυχολογία αλλά και αντιμετώπιση του αγώνα.

Και με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, να παίρνει πάνω του την επίθεση των «ερυθρόλευκων» και να φορτώνει το καλάθι του ΠΑΟ με συνεχόμενα τρίποντα, αλλά και διεισδύσεις. Και πλέον οι ψηλοί του Θρύλου να μην αφήνουν σε καμία περίπτωση τον Μπατίστα να κάνει το παιχνίδι του. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός άλλαξε την εικόνα του, φάνηκε από το ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έβαλε 32 πόντους, ενώ στην τρίτη περίοδο 28, αφού τελείωσε με 60-49 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Όσα καλά έκανε ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο τα κατέστρεψε στην τέταρτη! Από εκεί που είχε εξαφανίσει η άμυνα του Θρύλου τον Παππά στην επίθεση, ξαφνικά του έδωσε το δικαίωμα να πάρει επιθέσεις επάνω του και άλλαξε όλη η εικόνα του ΠΑΟ!

Ο Ολυμπιακός έκανε συνολικά έξι λάθη στην τέταρτη περίοδο και σκόραρε μόλις 11 πόντους, με τους «πράσινους» από την άλλη σιγά-σιγά να μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι με τρίποντα αλλά και εύκολα καλάθια από τη ρακέτα!

Μέχρι που στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 75-75 με τρίποντο 16’’ πριν το τέλος. Ο Σλούκας στα 6 δευτερόλεπτα πήρε το φάουλ ευστοχώντας στη μία από τις δύο βολές που βάρεσε και με την επαναφορά της μπάλας ο Διαμαντίδης έδωσε στον Μπατίστα και κάρφωσε για το τελικό 77-76...

Το live του αγώνα

Διαβάστε επίσης

Ήμαρτον!

Ήμαρτον!

Αυτό το παιχνίδι δεν χανόταν. Κι όμως, ο Ολυμπιακός έχασε για έναν πόντο από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ.

Αλλάξτε μυαλά...

Αλλάξτε μυαλά...

Άμεσα πρέπει να συνέλθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού γιατί η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη.