Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να επέμβει αυτεπάγγελτα»

«Να επέμβει αυτεπάγγελτα»
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 - 03:50

Πολύ συζήτηση έχε γίνει αναφορικά για την ορθότητα της κίνησης να πραγματοποιήσουν οι «ερυθρόλευκοι»το «αίτημα κατακύρωσης υπέρ του αντιπάλου» του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Κύκλοι του Ολυμπιακού πάντως ξεκαθάρισαν κάποια βασικά σημεία ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Αρχικά λοιπόν οι άνθρωποι των Πειραιωτών υποστήριξαν πως ο κανονισμός ΕΟΚ εφαρμόζεται σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις οι οποίες υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας. Αρα όπως είναι λογικό και στο κύπελλο Ελλάδος.

Κοιτώντας στο άρθρο 88 του Κανονισμού της ΕΟΚ θα διαπιστώσει ότι υποστηρίζει πως «για αποφάσεις που αφορούν σε ΤΑΚ ή ΚΑΕ». Τι τόνισε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της; «Ανέσυραν διατάξεις για Ερασιτεχνικά σωματεία» είπαν οι «πράσινοι» κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ. Ακρως λανθασμένη λοιπόν η τοποθέτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικός πειθαρχικός κανονισμός του ΕΣΑΚΕ αναφέρεται ρητά σε παράλληλη εφαρμογή των Κανονισμών της ΕΟΚ και στις ΚΑΕ.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από την πλευρα τους τονίζουν ότι «η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν υπέβαλε στην ΕΟΚ ένσταση κατά του κύρους του αγώνα (κατ' άρθρο 54 του Κανονισμού της ΕΟΚ για παράβαση Κανονισμών Παιδιάς) οπότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα τήρησης οποιασδήποτε προϋπόθεσης (βλ. παράβολο ή χρονική προθεσμία).

Αντίθετα, με την επιστολή μας, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ στην ΕΟΚ τη μη νόμιμη παρουσία του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ και ζητήσαμε να επιβληθεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός η προβλεπόμενη ποινή απώλειας αγώνα Κυπέλλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Κανονισμού της ΕΟΚ.

Δηλαδή, στην περίπτωσή μας, η ΕΟΚ υποχρεούται να επέμβει αυτεπάγγελτα και όχι κατ' ένσταση και να επιβάλει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός την ποινή απώλειας αγώνα Κυπέλλου, κάτι που επισημάναμε τόσο με την αρχική όσο και με τη σημερινή επιστολή μας προς τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΟΚ».

Διαβάστε επίσης

«Μπορώ ακόμα...»

«Μπορώ ακόμα...»

Ο Σέρβος τεχνικός δηλώνει πανέτοιμος για το πρότζεκτ που θέλει να υλοποιήσει με την Αναντόλου Εφές.