Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχει βάλει τη σφραγίδα του»

«Έχει βάλει τη σφραγίδα του»
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015 - 19:00

Συνέντευξη σε ρωσική εφημερίδα παραχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σφαιρόπουλο, σημειώνοντας πως έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, μίλησε για το περίφημο καλάθι στην Πόλη με το οποίο κατακτήθηκε το ευρωπαϊκό, ενώ είπε επίσης και πολλά πράγματα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη σημερινή αντίπαλο του Θρύλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στη «Sport Express»:

- Κατά τη γνώμη σου, ποια έκδοση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πιο δυνατός αντίπαλος; Η τωρινή ομάδα ή εκείνη που αντιμετώπισες στον τελικό της Euroleague, το 2012;

«Θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες μπορούν να χαρακτηριστούν εξαιρετικές. Η κάθε μία, βέβαια, έχει τη δικιά της ταυτότητα. Η ΤΣΣΚΑ του 2012 είχε κάνει εξαιρετική πορεία, αλλά τελικά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν ποια ομάδα παίρνει το τρόπαιο».

- Σκέφτεται συχνά το νικητήριο σουτ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης; Θεωρείς πως ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου, μέχρι στιγμής;
«Όχι, δεν το σκέφτομαι. Εκείνη την ημέρα το είχα συνέχεια στο μυαλό μου και μερικές μέρες μετά. Πλέον είναι κάτι που έχει περάσει και υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτύχουμε. Νέοι στόχοι. Ήταν σημαντικό σουτ, το πιο σημαντικό γιατί μας έδωσε το τρόπαιο».

- Συμφωνείς ότι ο Ολυμπιακός είναι δημιούργημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και ότι οι διάδοχοί του απλώς έκαναν μικρές προσαρμογές, διατηρώντας έναν κορμό που έχτισε ο Ντούντα; Τι καινοτομίες έχει εισάγει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος;
«Ο κ. Ίβκοβιτς έχει αφήσει αρκετά πράγματα, όλοι τον σεβόμαστε και έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες. Από εκεί και πέρα η φιλοσοφία του κόουτς Σφαιρόπουλου είναι διαφορετική, έχει δώσει το δικό του στίγμα στην ομάδα, έχει βάλει τη σφραγίδα του. Παίζουμε πάρα πολύ δυνατή άμυνα και θεωρώ πως κάναμε ένα εξαιρετικό TOP16».

- Τι εντυπώσεις έχεις από τη Νίζνι; Τι πιστεύεις ότι της έλειψε ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω και να προκριθεί στα playoffs;
«Η Νίζνι έκανε πάρα πολύ καλή πορεία για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στη διοργάνωση. Ο όμιλος, όμως, ήταν φοβερά δύσκολος και έτσι δεν κατάφερε να προκριθεί. Εκτιμώ, όμως, πως αν διατηρήσει αυτό τον κορμό, μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα τα επόμενα χρόνια».

- Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ασίσταντ κόουτς στην ΤΣΣΚΑ. Έτσι το έργο σας γίνεται πιο εύκολο στο παιχνίδι;
«Ο κόουτς γνωρίζει κάποιους παίκτες, μπορεί να μας δώσει κάποια παραπάνω προσωπικά στοιχεία. Από 'κεί και πέρα, όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η ΤΣΣΚΑ και είναι θετικό πως γνωρίζει κάποια ατομικά χαρακτηριστικά ορισμένων παικτών».

- Πέρασες κάποια χρόνια μαζί με τον Κάιλ Χάινς και τον Μίλος Τεόντοσιτς. Παραμένετε σε επαφή;
«Μιλάω κυρίως με τον Χάινς».

- Θα αγωνιστείς στο Eurobasket; Τι πιθανότητες δίνεις στη Ρωσία και στην Ελλάδα;
«Εννοείται! Την υγειά μου να έχω και θέλω να παίξω. Βέβαια είναι νωρίς ακόμη, να έχουμε υγεία και θεωρώ πως όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Να κάνουμε μια καλή προετοιμασία και όλα θα κριθούν, όπως πάντα, στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Ποιος θα βρεθεί τότε στην καλύτερη ημέρα και ποιος θα έχει την τύχη μαζί του».

- Τι συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, εκεί όπου η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη Σερβία ενώ μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες;
«Αποδείχθηκε και από τη συνέχεια της διοργάνωσης πως μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ό,τι κατάφερε στο μεταξύ μας ματς. Μας χτύπησε στη θέση του σέντερ που είχαμε λίγο θέμα, αλλά αυτό δεν αμαυρώνει την όλη μας προσπάθεια και την πορεία μας. Εγώ κρατάω τα θετικά γιατί εκτιμώ πως υπήρχαν πολλά θετικά αυτό το καλοκαίρι για την Εθνική».

- Ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης μεγαλώνουν. Πιστεύεις ότι υπάρχουν νεαροί Έλληνες παίκτες με προοπτικές να τους αντικαταστήσουν στην Εθνική ομάδα;
«Αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Αντετοκούνμπο, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου... Είναι μια καινούργια φουρνιά που έχει έλθει και χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Στο χέρι όλων τους είναι, πολύ ταλέντο υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα το αν θα γίνεις σαν τον Σπανούλη ή τον Διαμαντίδη, αυτό κανείς δεν το ξέρει».

Διαβάστε επίσης

Όλα γίνονται!

Όλα γίνονται!

Δύσκολο το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το μπαμ.

Γυρίστε το στη μαναβική!

Γυρίστε το στη μαναβική!

Ε, αφού στον βάζελο δεν λένε να πάρουν μπρος, ας αλλάξουν προσανατολισμούς και ας ασχοληθούν με κάτι άλλο.