Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν... βγήκε στο δεύτερο

Δεν... βγήκε στο δεύτερο
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 - 19:29

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φάση του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας, από την Αναντολού Εφές εκτός έδρας με σκορ 84-70. Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλοί και είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα, στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η ομάδα δεν... τράβηξε και ήρθε η ήττα.

ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ...

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο όπως έπρεπε σε μία δυνατή έδρα όπως αυτή της Εφές και απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, όπως είναι η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι ήταν έτοιμοι ψυχολογικά να αντιμετωπίσουν τους Τουρκούς και αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Όταν η Εφές κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα στην αρχή, ο Ολυμπιακός δεν τα... έχασε σε καμία περίπτωση και μπόρεσε να επιστρέψει γρήγορα στο ματς και να μην αφήσει τους γηπεδούχους να πάρουν κεφάλι. Ήρθε η ηρεμία για τους «ερυθρόλευκους» και παράλληλα οι σωστές επιθέσεις, αλλά και άμυνες και το 18-17 υπέρ τους ήταν η φυσιολογική εξέλιξη του παιχνιδιού...

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΑΙ ΛΑΦΑΓΙΕΤ... ΟΝ FIRE!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Σλούκα να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι και έφτασε αμέσως-αμέσως τις 2 ασίστ! Και από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν έναν... υποστηρικτή από το πουθενά στην επίθεση, αφού ο Βαγγέλης Μάντζαρης συνέχισε να βρίσκεται σε επιθετικό... οίστρο και φτάνοντας τα 3/3 τρίποντα και 1/1 δίποντο, τελείωσε το δεκάλεπτο με 11 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου, αλλά και του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Δίπλα στον Μάντζαρη όμως και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ! Ο πλέι μέικερ των «ερυθρόλευκων» έπαιξε πολύ καλή άμυνα απέναντι στον Ντρέιπερ αναγκάζοντάς τον σε γρήγορες επιθέσεις αλλά παράλληλα και σε λάθη. Ενώ και στην επίθεση βοήθησε σημαντικά ο Λαφαγιέτ, σημειώνοντας έξι πόντους με 2/2 τρίποντα και δίνοντας παράλληλα και 3 ασίστ! Μάλιστα το δεύτερο τρίποντο το σημείωσε με τη λήξη του ημιχρόνου, διαμορφώνοντας το υπέρ του 40-37!

ΞΑΦΝΙΚΑ... ΜΠΛΟΚΑΡΕ!

Και ενώ όλα κυλούσαν καλά για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ξαφνικά όλα... άλλαξαν! Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν όλη τους την επιθετική διάθεση που είχαν, με τους Τούρκους να έχουν απάντηση στην άμυνά τους σε ό,τι και αν προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που στη δική του άμυνα είχε την ίδια κακή εικόνα με την επίθεσή του και η Εφές όντας εύστοχη πήρε μία διαφορά πέντε πόντων, τελειώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 57-52. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν σημειώσει μόλις 12 πόντους και οι επτά να είναι από βολές!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ...

Η εικόνα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν άλλαξε για τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι ήταν αρκετά εύστοχοι, αφού είχαν πλέον εμπιστοσύνη στα μακρινά τους σουτ, ενώ στην άμυνά τους δεν άφηναν τους «ερυθρόλευκους» στιγμή να... κουνηθούν!

Με τον Θρύλο να συνεχίζει να έχει κακές επιθετικές επιλογές, με τον Χάντερ μόνο να προσπαθεί μόνος του κάτω από το καλάθι να κάνει ό,τι και για όσο μπορούσε, αφού είχε κουραστεί και εκείνος από ένα σημείο και μετά, από τη στιγμή που και ο Ντάνστον δεν ήταν 100% έτοιμος μετά το περιστατικό με το στομάχι του.

Οι Τούρκοι έφτασαν ακόμη και στο +18 με σκορ 73-55, αλλά ευτυχώς ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος να το... μαζέψει και να έρθει το τελικό 84-70. Σκορ το οποίο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο υπέρ των Τούρκων με την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο και σε περίπτωση ισοβαθμίας αυτό δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για τον Ολυμπιακό που όλα δείχνουν ότι θα... παλέψει με την Εφές για τη δεύτερη θέση του ομίλου του ΤΟΡ-16.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ντούσας Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 2, Περπέρογλου 8 (1), Σάριτς 4, Ντρέιπερ 14 (4), Κρίστιτς 13, Λάσμε 12, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 8 (2), Ερτέλ 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 6, Σπανούλης 2, Σλούκας 8, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 7 (1), Λοτζέσκι 7 (2).

Διαβάστε επίσης

Χαμός για ένα εισιτήριο

Χαμός για ένα εισιτήριο

Αμόκ επικρατεί στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» οπαδών, οι οποίοι ξεκίνησαν να αναζητούν ένα «μαγικό χαρτάκι» για τον τρίτο τελικό κόντρα στον ΠΑΟ, στο ΣΕΦ.

Πήρε Γκάμπριελ η Μάλαγα

Πήρε Γκάμπριελ η Μάλαγα

Η μία εκ των αντιπάλων του Θρύλου στο Top 16 της Ευρωλίγκας, Μάλαγα ενισχύθηκε με τον Χερμάν Γκάμπριελ.