Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με το βλέμμα στο μέλλον (pics & vid)

Με το βλέμμα στο μέλλον (pics & vid)
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 - 09:17

Βελτίωση, δημιουργία, αγάπη, τρόπος ζωής, συναγωνισμός, ευγενής άμιλλα, διάκριση είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να περιγράψουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Το μπάσκετ επέστρεψε, τα τελευταία χρόνια, στο σύλλογο του Ολυμπιακού τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποδομών. Η πιο νέα ακαδημία του Ολυμπιακού είναι αυτή του μπάσκετ κοριτσιών που επανασυστάθηκε πριν από δυο χρόνια με επικεφαλή την Μάρθα Αργυρίου.

Στα γήπεδα του ΣΕΦ και σε αυτό του Basket City μπαίνουν οι βάσεις της δημιουργίας των αθλητριών που θα στελεχώσουν στο μέλλον όλα τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα δυναμικό, είναι ομάδικό το οποίο σε αυτή την ηλικία μπορεί να προσφέρει στα παιδιά πολύ καλές βάσεις και αρχές ώστε να μάθουν να συνεργάζονται, να βοηθάνε τον συμπαίκτη τους, να εντάσσονται σε μια ομάδα, να ακολουθούν κανόνες, να έχουν ρόλους. Είναι ένα παιχνίδι και μυαλού και σωματικών προσόντων. Για να παίξεις μπάσκετ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να σκέφτεσαι και να παίρνεις μια απόφαση γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα σε βοηθάει να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα σου.

«Με μεγάλη μας χαρά επανεκκινήσαμε τη λειτουργία των ακαδημιών του μπάσκετ του Ολυμπιακού τα τελευταία δυο χρόνια. Πέρυσι ξεκινήσαμε τα πρώτα μας βήματα και φέτος η ακαδημία έχει οργανωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και λειτουργεί στα πλαίσια όλων των ακαδημιών του Ολυμπιακού το οποίο μας έχει δώσει καλύτερη οργάνωση και μας βοηθάει να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Ήδη έχει υπερτριπλασιαστεί ο αριθμός των αθλητριών μας και εδώ και ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει τη λειτουργία και των προαγωνιστικών τμημάτων τα οποία κάνουν τα πρώτα τους βήματα και στόχος μας είναι μέχρι του χρόνου να έχουμε μια πολύ δυνατή ακαδημία με πολλα παιδιά σε όλες τις ακαδημίες και τα τμήματα. Τώρα είναι σαράντα κορίτσια την στιγμή που πέρυσι είχαμε ξεκινήσει με εννιά.

Το μπάσκετ είναι ένα πολύ καλό άθλημα για να ασχοληθεί ένα παιδί και να το βοηθήσει στη ανάπτυξη της προσωπικότητας, του χαρακτήρα του και βέβαια στην αθλητική του απόδοση. Το ότι έχει αγώνες και βρίσκεσαι κάθε βδομάδα σε αγωνιστική δράση δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο. Δίνει χαρά στο παιδί η συμμετοχή στο παιχνίδι» τονίζει η προπονήτρια των ακαδημιών, Μάρθα Αργυρίου, στο osfp.gr συμπληρώνοντας:

«Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν και από νηπιακή ηλικία. Εμείς δεχόμαστε τα παιδιά στον Ολυμπιακό από το νήπιο μέχρι και το Λύκειο στην ακαδημία μας, Θεωρώ όμως ότι γύρω στη δευτέρα δημοτικού είναι μια καλή ηλικία να ξεκινήσει να ασχολείται πιο σοβαρά με το παιχνίδι.

Φέτος στον Ολυμπιακό έχουμε παιδά με πολύ καλό χαρακτήρα κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι ταυτόχρονα παιδιά που έχουν το ταλέντο να προχωρήσουν στο άθλημα και η συνεργασία μας είναι άριστη γιατί κάθε μέρα προσπαθούν να βελτιώνονται και αυτό σε κάθε προπονητή δίνει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Είμαι τυχερή γιατί στην προπόνηση έχω σχεδόν πάντα όλες τις αθλήτριες και επειδή είναι πολύ συνεργάσιμες, το θέλουν και το αγαπάνε πάρα πολύ αυτό που κάνουν. Ήδη έχουμε πολύ μεγάλη βελτίωση από την αρχή της χρονιάς, τα παιχνίδια μας είναι καλύτερα και όσο περνάνε οι εβδομάδες έχουμε και πολύ καλύτερη αγωνιστική εικόνα, Αυτό είναι το σημαντικό για μια ομάδα, να μπορεί να είναι προπονήσιμη, να έρχεται στο γήπεδο, να υπάρχει συνεργασία, ώστε να βελτιώνονται και να κάνουν χαρούμενους και τους εαυτούς τους πρώτα από όλα και τους προπονητές και γονείς τους στη συνέχεια.

Εκτός από το ΣΕΦ έχουμε βρει "στέγη" και στο Basket City Arena όπου έχουμε περισσότερες ώρες για τα τμήματα μας και τα λειτουργούμε πιο άρτια. Έχουμε πλήρες προπονητικό πρόγραμμα.

Το να είσαι στον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγάλη τιμή. Το μπάσκετ γυναικών είναι ένας χώρος που προσελκύει το ενδιαφέρον. Αρχή του Ολυμπιακού, που καλούντια να καταλάβουν και τα παιδιά και οι γονείς, είναι ότι γινόμαστε πρώτα αθλητές, σωστοί άνθρωποι, καλοί μαθητές και μετά προσπαθούμε να γίνουμε πρωταθλητές. Όλο αυτό θέλει και υπoμονή και διαχείριση και όσο πιο μεγαλύτερη υπομονή υπάρχει και συνεργασία με τους προπονητές τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η βελτίωση των παιδιών. Εμείς σαν προπονητές τους παρέχουμε τα καλύτερα εφόδια και αυτά πρέπει απερίσπαστα να δουλεύουν στο γήπεδο. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι ότι όποιο παιδί έρχεται στον Ολυμπιακό έχει ακριβώς τις ίδιες παροχές και ευκαιρίες. Tο πόσο θα προχωρήσει το καθένα έχει να κάνει και με το ταλέντο και με τη δουλειά που θα κάνει το κάθε παιδί στο γήπεδο. Όσο πιο υπομονετικοί είναι γονείς και παιδιά τόσο πιο γρήγορα θα δουν και τα αθλητικά αποτελέσματα να έρχονται».

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε μία ομάδα, ένα σώμα»

«Είμαστε μία ομάδα, ένα σώμα»

Απόλυτα χαρούμενη εμφανίσθηκε στις δηλώσεις της αμέσως μετά το τέλος του ματς της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γυναικών κόντρα στην Πορτογαλία η Εβίνα Μάλτση.

Επέστρεψε η Κοσμά

Επέστρεψε η Κοσμά

Μια ευχάριστη είδηση από το μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς η Κοσμά επέστρεψε μετά τις 24 Οκτωβρίου. Είχε προχωρήσει σε επέμβαση.