Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα παίζω μέχρι να πεθάνω»

«Θα παίζω μέχρι να πεθάνω»
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 00:41

Την πρόκριση στις δώδεκα καλύτερες του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγύρισε η εθνικής μας ομάδας μπάσκετ Γυναικών, μετά τη νίκη (58-48) κόντρα στην Κορέα, στην Ισπανία. Με αφορμή την εν λόγω επιτυχία, η Εβίνα Μάλτση μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA και αποκάλυψε, πότε σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς τον ερχόμενο Δεκέμβριο «κλείνει» τα 40 της χρόνια!

Αρχικά, η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια δήλωσε: «Θέλω να παίζω μέχρι να πεθάνω! Ελπίζω, πως μπορούμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόνο τότε θα αποσυρθώ».

Στη συνέχεια, η 39χρονη αθλήτρια τόνισε: «Θαυμάζω παίκτες όπως ο Τζινόμπιλι ή ο Νοβίτσκι και όλους αυτούς που είναι στο NBΑ, το WNBA ή σε άλλα πρωταθλήματα, άνδρες-γυναίκες, δεν έχει σημασία. Είναι πρότυπά μου. Πάντα αναρωτιόμουν πως τα καταφέρνουν και πάντα προσπαθούσα να φτάσω αυτό το επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη. Αγαπώ πραγματικά το μπάσκετ».

Επειτα, ο «θηλυκός Γκάλης» είπε: «Είναι ωραίο που ξεπέρασε σε συμμετοχές την Σοφία Κλιγκοπούλου. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη Σοφία. Υπήρξε σπουδαίο πρότυπο και ως αρχηγός και ως παίκτρια. Πάντα ήθελα να αντιγράψω κάποια πράγματα από αυτά που έκανε. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα».

Τέλος, η Μάλτση υπογράμμισε: «Όσο για τη νέα γενιά, η Φασούλα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι. Η Χριστινάκη εμφανίστηκε σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια πέρσι, όπως και στα παράθυρα. Η γενιά που έρχεται είναι πολύ φρέσκια και γεμάτη ενέργεια. Η Παυλοπούλου, επίσης, μας εντυπωσίασε στην διάρκεια της προετοιμασίας και στο παρκέ δεν δείχνει σε τίποτα ότι είναι rookie. Ειδικά όταν είσαι και πόιντ γκαρντ, που είναι δύσκολος ρόλος! Στοιχηματίζω πως θα γίνει μια παίκτρια για την οποία θα μιλούν πολλοί στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης