Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα»

«Να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα»
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 - 19:31

Την Καρόλο στη Γαλλία αντιμετωπίζει την Τετάρτη (12/12) η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκες» μετά την ήττα από τη Ρίγα θέλουν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο και να μπορέσουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Η Τζέσικα Τόμας σε δηλώσεις της ενόψει της αναμέτρησης τόνισε την προσμονή που υπάρχει στο τμήμα για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Καρόλο εκτός έδρας για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πως βλέπεις την αναμέτρηση ειδικά μετά και την ήττα της γαλλικής ομάδας και από την Αβενίδα στο ίδιο γήπεδο;

«Θεωρώ ότι για εμάς είναι σημαντικό να βγούμε έτοιμες στο παρκέ απέναντι στην Καρόλο. Με συγκέντρωση για να εκτελέσουμε το πλάνο μας στην άμυνα ώστε να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε την θέση μας στην επίθεση. Θεωρώ ότι θα βγουν στο παρκέ δύο πολύ πεινασμένες ομάδες για τη νίκη, αφού εμείς προερχόμαστε από την ήττα με την Ρίγα και εκείνοι από την Αβενίδα».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης για το παιχνίδι στην Γαλλία;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από εμάς σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Οφείλουμε από την μεριά μας να περιορίσουμε τα λάθη μας και να μείνουμε πνευματικά συγκεντρωμένες σε κάθε κατοχή. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στην Γαλλία».

Η Καρόλο κέρδισε την Σοπρόν και την Χατάι εντός έδρας. Πιστεύεις ότι είναι ακόμα καλύτερη μπροστά στο κοινό της, δεδομένου ότι μόνο εκεί έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη;

«Θα σου είμαι ειλικρινής και θα σου πω ότι στην Ευρωλίγκα και γενικότερα σε αυτό το επίπεδο, σε όποια έδρα και να παίξεις και με όποιον αντίπαλο να αγωνιστείς σημαντικό ρόλο παίζει η μέρα που θα βρίσκεσαι. Η Καρόλο από την μεριά της φαίνεται ότι αποδίδει καλύτερα μπροστά στο κοινό της και είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς όπου και να παίζουμε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και να περιμένουμε πως και πως την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ πλέον ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο αν μένουμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και προσωπικά δεν φοβάμαι σε όποια έδρα και να αγωνίζομαι. Αγαπάω το μπάσκετ και έτσι είναι το παιχνίδι».

Τέλος σας έχει δημιουργήσει κάποια έξτρα πίεση το γεγονός ότι ψάχνετε την πρώτη σας νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση;

«Δεν θεωρώ ότι η πίεση είναι η λέξη που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τα συναισθήματα της ομάδας μου. Πιστεύω ότι είμαστε περισσότερο πεινασμένες για να πάρουμε αυτή την νίκη. Συνεχίζουμε μέσα από την προπόνηση να ψάχνουμε τρόπους για να βελτιωθούμε, να βοηθήσουμε η μία την άλλη για να γίνει καλύτερη και έχουμε καταλάβει ότι πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Όλοι μας έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε στο παρκέ για να συμβεί αυτό. Για αυτό θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για την ομάδα και τον κόσμο μας αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό».

Διαβάστε επίσης

«Πετάει» για Γαλλία

«Πετάει» για Γαλλία

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αναχωρεί για την αναμέτρηση με την Καρόλο.