Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίθηκε σε ένα ριμπάουντ!

Κρίθηκε σε ένα ριμπάουντ!
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 - 19:43
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Άτυχος στάθηκε για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα χάρη σε λέι απ της Ελόνου σε νεκρό χρόνο.

Τα κορίτσια του Θρύλου έκαναν μεγάλη προσπάθεια σε όλο το ματς, ειδικά από την στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν από το -8, αλλά κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ στάθηκαν πολύ άτυχες.

Η Σπυριδοπούλου με ένα μεγάλο καλάθι 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως στάθηκε αρκετά άτυχος στην τελευταία άμυνα, με τις Ισπανίδες αρχικά να χάνουν το σουτ, όμως η μπάλα με ένα μαγικό τρόπο να φτάνει στην Ελόνου η οποία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά με 12-8. Η Αβενίδα αντέδρασε με ένα σερί 7-0 και πέρασε μπροστά με τον Θρύλο να καταφέρνει να μειώσει στο τέλος σε 19-21 για το τέλος του δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενες είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους, όμως ο Ολυμπιακός με συνεχόμενα σουτ της Σταμάτη επέστρεψε στο ματς για το 26-26. Μάλιστα οι νταμπλούχες Ελλάδας έφτασαν και στο +7 (40-33) με την Αβενίδα να μειώνει σε 40-38 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο και πάλι οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα και κάνοντας ένα σερί 6-0 πήραν το προβάδισμα με 40-44. Όμως ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την απάντησή του και παίζοντας εξαιρετική άμυνα σε όλο την περίοδο έμεινε κοντά στο σκορ. Μάλιστα στο τέλος ο Θρύλος είχε την ευκαιρία να περάσει και μπροστά ωστόσο η Νικολοπούλου αστόχησε σε τρίποντο, ενώ στην άμυνα έκανε λάθος με αποτέλεσμα οι Ισπανίδες να βρίσκονται μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου με 56-52.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε πιέζει και βρίσκοντας μεγάλα σουτ ισοφάρισε μετά από ώρα σε 59-59 (35’). Ένα καλάθι και φάουλ της Σπυριδοπούλου έκανε το σκορ 64-64, ενώ η Παυλοπούλου έκανε το 66-64 στα 30’’. Η Ρόμπινσον με καλάθι και φάουλ έκανε το 66-67 για την Αβενίδα και ο Ολυμπιακός είχε δική του την τελευταία επίθεση με 19’’ να απομένουν.

Η Σπυριδοπούλου σκόραρε για το 68-67, όμως στην τελευταία επίθεση η Αβενίδα σκόραρε με την Ελόνου και «έκλεψε» τη νίκη με 68-69.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 40-38, 52-56, 68-69

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αβενίδα Live

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αβενίδα Live

Την ισχυρή Αβενίδα αντιμετωπίζει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Live στις 18:00 στο gavros.gr/ErtPlay1.

«Ημέρα αγώνα»! (pic)

«Ημέρα αγώνα»! (pic)

Πανέτοιμη είναι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για το ματς κόντρα στην Αβενίδα.