Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε στην Ισπανία»

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε στην Ισπανία»
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 - 22:04

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει την Τετάρτη (20/2) στην Ισπανία την Αβενίδα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της βάσης των ομίλων της Euroleague.

Ενόψει της αναμέτρησης η Ιβάνα Τίκβιτς σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να χάσει από την αναμέτρηση της Ισπανίας και θέλει να κλείσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε εναντίον τους και δυστυχώς δεν είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Χάσαμε κάποια από την αυτοπεποίθηση μας σε αυτό το παιχνίδι όμως κερδίσαμε εμπειρίες εκείνον τον Δεκέμβρη.

Αυτήν την φορά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε και έτσι νιώθουμε. Θα πάμε στην Ισπανία με ελεύθερο μυαλό και θετική σκέψη για να απολαύσουμε το τελευταίο μας παιχνίδι στην Euroleague και σε μια διοργάνωση που κερδίσαμε παρά πολλά για την φετινή σεζόν».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι στην Καρόλο στο ΣΕΦ για την 13η αγωνιστική της Euroleague. Αλήθεια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ομάδας απέναντι και στην Αβενίδα; Η Τίκβιτς υποστηρίζει από την μεριά της πως: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε και παρά πολλά από τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και γενικότερα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι μας και το πλάνο μας. Εάν παίξουμε με την προαπαιτούμενη ενέργεια και όπως πρέπει, θεωρώ ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα στην διοργάνωση. Το έχουμε αποδείξει σε όλη την πορεία μας και το αποδείξαμε απέναντι και στην Σοπρόν αλλά και στο τελευταίο μας παιχνίδι στο ΣΕΦ με την Καρόλο».

Αναφορικά τώρα με την άποψη της σχετικά με το ταξίδι του Θρύλου στην Eurolegue και την γνώμη της για την παρουσία της ομάδας της, δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια εξαιρετική χρονιά φέτος. Μία πολύ σταθερή χρόνια.

Και δεν το λέω τυχαία αυτό. Είναι πολύ σταθερός ο Ολυμπιακός καθώς θεωρώ ότι έπρεπε να έχουμε παραπάνω νίκες και πιστεύω ειλικρινά ότι η ομάδα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη. Έχουμε τεράστια προοπτική σαν ομάδα και αυτό φαίνεται στο παρκέ και σε κάθε παιχνίδι δίνουμε σε αυτό το επίπεδο.

Θεωρώ ότι είναι σπουδαίο ότι έχουμε ένα μεγάλο ροτέισον ως ομάδα και ότι όλες μπορούμε να παίξουμε. Αυτό απευθείας μας κάνει ανταγωνιστικές στην προπόνηση και μας βοηθάει στα παιχνίδια μας και στον τρόπο που αμυνόμαστε και καλύπτουμε η μία την άλλη στην άμυνα».

Ήταν η τελευταία προσθήκη του Ολυμπιακού φέτος και βρίσκεται δυο μήνες στην ομάδα του Πειραιά. Η σέντερ από την Κροατία αναφερόμενη στις εμπειρίες της στην Ελλάδα και στην οικογένεια των αήττητων νταμπλούχων υποστήριξε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να αγωνίζομαι για πρώτη φορά σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Αυτοί οι πρώτοι μήνες μου στην Ελλάδα σίγουρα ήταν κάπως σαν μια δοκιμασία για εμένα αλλά μου άρεσε υπερβολικά αυτό γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις.

Μου αρέσει όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βελτιωθείς ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος και προσωπικότητα. Αισθάνομαι τέλεια στην Ελλάδα και περιμένω πως και πως να περάσει ο καιρός για να αρχίσω να μαθαίνω την ελληνική γλώσσα, για να μπορώ να αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι συμβαίνει τριγύρω μου στο μπάσκετ αλλά και στην καθημερινότητα μου.

Για μένα προσωπικά σημαίνει πολλά η στήριξη που έχω από τις συμπαίκτριες μου όλον αυτόν τον καιρό και η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα. Ειδικά πλέον που σε κάποιες στιγμές κατάλαβα την πίστη τους προς το πρόσωπο μου, κάτι που έκανε να ανέβει η αυτοπεποίθηση μου και μου έδωσε μπόλικη ενέργεια για τη συνέχεια. Είμαι ευγνώμων για αυτό και θεωρώ ότι αυτό είναι το νόημα της πραγματικής ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Το κοντέρ έγραψε 100 σερί νίκες!

Το κοντέρ έγραψε 100 σερί νίκες!

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ επικράτησε με 69-62 στην έδρα της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και έτσι πήρε την 14η της νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Α1.