Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Με σοβαρότητα και την ίδια επιθυμία για τον πρώτο στόχο της σεζόν»

«Με σοβαρότητα και την ίδια επιθυμία για τον πρώτο στόχο της σεζόν»
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 22:35

Από πλευράς παικτριών, η αρχηγός του Θρύλου, Εβίνα Σταμάτη στις δηλώσεις της στη συνέντευξη Τύπου του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στα Χανιά ανέφερε ότι αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του τροπαίου στην Κρήτη, το οποίο μάλιστα θα είναι το τέταρτο διαδοχικό.

«Καλησπέρα και από μένα. Αρχικά να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τους φορείς που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρισκόμαστε στα Χανιά. Για την ομάδα μας είναι η τέταρτη συμμετοχή σε Final 4, ήρθαμε για να εκπληρώσουμε έναν από τους στόχους της χρονιάς. Την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στον αυριανό ημιτελικό θεωρώ ότι εμείς όσο και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουμε για την πρόκριση.

Από την πλευρά μας αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι με το ίδιο τρόπο, δηλαδή με σοβαρότητα και με την ίδια επιθυμία για τη νίκη οπότε αυτό θα κάνουμε και αύριο. Εύχομαι να γίνουν όμορφα παιχνίδια μέσα σε αθλητικά πλαίσια πάντα και να αντιμετωπιστεί αυτός ο θεσμός ως γιορτή γιατί προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι κέρδος για όλους μας αν έστω και ένα παιδί από αυτά που θα έρθει να μας δει αύριο φεύγοντας πει στους γονείς του ότι θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την πρόκριση στη διοργάνωση και καλή επιτυχία σε όλους».

Για το μήνυμα που στέλνουν οι αθλήτριες στα κορίτσια των Χανίων για το μπάσκετ γυναικών ανέφερε: «Αυτό που θα έλεγα στα παιδιά είναι ότι ο αθλητισμός είναι γιορτή, ανεξάρτητα από κάθε διοργάνωση. Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι υγεία. Μόνο χαρά μπορεί να σου προσφέρει ο αθλητισμός και πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση μπορεί να γίνει η αφορμή για να ξεκινήσουν να ασχολούνται πολλά παιδιά με τον αθλητισμό».

Παράλληλα αναφέρθηκε και για το γεγονός ότι έχει ήδη 3 νταμπλ στον Ολυμπιακό και νωρίτερα άλλα δύο στο Ελληνικό, δηλώνοντας πως: «Για εμας είναι ένα παραπάνω κίνητρο, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί αυτό από μόνο του σημαίνει ότι ο πήχης ανεβαίνει και για την κάθε παίκτρια ξεχωριστά αλλά και για τον ίδιο τον σύλλογο».

Τέλος και απαντώντας στην ίδια ερώτηση με τη παίκτριά της, ο Γιώργος Παντελάκης είπε: «εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής και ούτε ξεκινάει η χρονιά και θα λέω "ωραία ξεκινάει η χρονιά και έλα να πάρουμε έναν τίτλο". Εξάλλου και στα προηγούμενα χρόνια ήμουν στην ομάδα από ένα διαφορετικό πόστο.

Είχα μία συμμετοχή και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες και ήταν διαφορετική η συμμετοχή μου. Η χρονιά ξεκινάει και βάζουμε τους στόχους, προσπαθούμε κάθε μέρα για να τους επιτύχουμε, οπότε για μένα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, το οποίο είναι κάτι που θα το σκεφτώ όταν θα τελειώσει η σεζόν για να δούμε τι έχουμε κάνει στο τέλος, οπότε αυτό ανήκει στο παρελθόν κοιτάμε στο μέλλον και προχωράμε».

Διαβάστε επίσης