Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Το νταμπλ ξανά στον Πειραιά!»

«Το νταμπλ ξανά στον Πειραιά!»
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 - 20:24

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, στην οποία κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα και Κύπελλο με την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, μίλησε η Εβίνα Σταμάτη στην «Μεγάλη μου Αγάπη», τη Δευτέρα (13/5). Με την αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να τονίζει μεταξύ άλλων: «Το νταμπλ ξανά στον Πειραιά!».

Αναλυτικά, η διεθνής γκαρντ μίλησε στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Θρύλου…

Για τον Παντελάκη και την δουλειά που έγινε τη φετινή χρονιά: «Πρέπει να είναι πιο πολλές ώρες από ότι είμαστε εμείς στο γήπεδο. Είναι ομαδική δουλειά οι αθλητές είναι αυτοί που φαίνονται στο γήπεδο. Εχουμε ένα σταφ και έναν προπονητή που είναι το πιο κατάλληλο για το τμήμα του Ολυμπιακού. Κλείσαμε ιδανικά τη χρονιά. Πήραμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και διατηρήσαμε το αήττητο είναι κατόρθωμα για το τμήμα μας γιατί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια να διατηρήσουμε το αήττητο. Ελπίζω και εμείς να το συνεχίσουμε όσο παίζουμε».

Για την Ευρωλίγκα: «Αναφορικά με την Ευρωλίγκα νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα για μας. Καταφέραμε και παίξαμε με πολύ καλές αθλήτριες, τις καλύτερες στην Ευρώπη. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να το ευχαριστηθούμε. Ήμασταν άπειρη ομάδα και δεν είχαμε την εμπειρία που έπρεπε σε αυτό το επίπεδο. Μπαίναμε μέσα για να το ευχαριστηθούμε και κοιτάζαμε τη νίκη. Ανεξάρτητα με ποιον παίζαμε. Ήταν κάτι που το πιστεύαμε. Δεν ξέρω αν κάποιοι άλλοι δεν το πιστεύαμε. Και από εκεί και πέρα απολαύσαμε το ταξίδι της Ευρωλίγκας.

Εμείς όλα τα παιχνίδια τα παλεύουμε. Τι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τι με την χειρότερη της Ελλάδας. Εχουμε αυτήν την νοοτροπία. Το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας βοηθάει να το δείξουμε αυτό. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και δεν επιτρέπεται να φανεί αυτό. Στην Ευρώπη είναι πιο εύκολο να το δείξεις. Παίζεις με καλύτερες παίκτριες αντιπάλους και με μεγαλύτερα κορμιά.

Πιστεύω ότι ήταν μία χρονιά που ψυχολογικά και μόνο σου δίνει μία ώθηση. Ξέρεις πια τι θα αντιμετωπίσεις, είδες σε κάποια παιχνίδια τα όρια σου και μόνο καλα μπορεί να σου δώσει η συμμετοχή σου στην Ευρωλίγκα».

Για το αν έχει δώσει πολλά περισσότερα στο ελληνικό μπάσκετ η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη: «Σίγουρα θα μπορούσε να έχει κερδίσει περισσότερα το ελληνικό μπάσκετ εάν είχε συμμετάσχει νωρίτερα κάποια ομάδα στην Ευρωλίγκα. Γιατί σχετικά με το σήμερα, παλαιότερα υπήρχαν καλύτερες φουρνιές, δηλαδή είναι πολύ μικρός ο αριθμός των κοριτσιών που έχουν καταφέρει να μπουν στον χώρο, όπως είναι η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου και η Πηνελόπη Παυλοπούλου, που της έχουμε στην ομάδα. Παλαιότερα υπήρχε λοιπόν περισσότερος κόσμος».

Για τον λόγο που οι κοπέλες επιλέγουν το βόλεϊ από το μπάσκετ: «Επειδή το μπάσκετ κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρόκειται για αντρικό άθλημα, δηλαδή και οι γονείς επειδή έχω κάνει συζητήσεις μαζί τους, επειδή είναι πιο σκληρό και με επαφές, είναι πιο εύκολο λοιπόν να ακολουθήσει ένα κορίτσι στο βόλεϊ».

Για το πόσο σημαντικό ήταν που ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΣΕΦ: «Επειδή αναφερθήκατε στο ΣΕΦ, οι φορές που έπαιξα και ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό, νομίζω ότι θα μου μείνουν αξέχαστες. Είναι οι καλύτερες στιγμές τις καριέρας μας. Ακόμα και με αυτόν τον κόσμο που δεν είναι ο συνηθισμένος για αυτό το γήπεδο. Δεν μας πάτε καλύτερα εκεί; (γέλια) Και όχι μόνο εγώ. Ολα τα κορίτσια έδειξαν ότι απολαμβάνουν τη στιγμή».

Η πρώτης της παράσταση από το μπάσκετ: «Κάτι βιντεοκασέτες που μου έβαζε ο μπαμπάς μου, πρέπει να ήμουν ούτε 10 χρονών. Εικόνες που να θυμάμαι έντονα από γυναικείο μπάσκετ ήταν όταν έπαιζε ο Σπόρτιγκ και είχα ως πρότυπο την Ανθή Παπαηλία που είχα και συμπαίκτρια και μετά».

Για την επόμενη χρονιά: «Ιδανικό θα ήταν και η επόμενη χρονιά να ακολουθήσει τη φετινή. Πάντα αποζητάμε το κάτι παραπάνω ειδικά μετά από τη φετινή χρονιά που είδαμε τα όριά μας στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο και το προσμένουμε».

Μάλιστα, έδωσε και έναν τίτλο για φέτος: «Το νταμπλ ξανά στον Πειραιά».

Διαβάστε επίσης