Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλήρωσε ένα κακό τρίλεπτο!

Πλήρωσε ένα κακό τρίλεπτο!
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:11
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Τα εύκολα, δύσκολα έκανε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» αν και βρέθηκαν μπροστά με 15 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, ένα «νεκρό» τρίλεπτο, ήταν αρκετό για να γνωρίσουν τελικά την ήττα με 63-66 από την Μονπελιέ.

Πλέον η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη, χρειάζεται τη νίκη με τέσσερις πόντους μέσα στη Γαλλία προκειμένου να πάρει εκείνη την πρόκριση στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού δεν μπήκαν καλά στο ματς. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ μρ 4-7, και 10-14 αλλά εκεί το... τσιπάκι γύρισε. Γέμελος και Σωτηρίου με δύο τρίποντα έκαναν το 16-14, ενώ η Γκρέιβς με όμορφο τελείωμα έγραψε το 18-14. Οι Γαλλίδες μείωσαν με τρίποντο από την γωνία, για να απαντήσει αμέσως η Σωτηρίου για το 20-17 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν εξαιρετικά. Ένα ακόμα τρίποντο της Σωτηρίου πήγε το ματς στο 23-17 αλλά οι Γαλλίδες είχαν και πάλι αντίδραση με την Μαβουνγκά να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους για το 26-26. Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη, έτρεξε στο γήπεδο, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και έτρεξε ένα σερί 12-0 για το 39-27, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις «ερυθρόλευκες» μπροστά με οκτώ πόντους 39-31.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά ήταν εξαιρετικός. Η Γκρέιβς με δύο συνεχόμενα λέι απ έφτασε τη διαφορά στο +15, ωστόσο κάπου εκεί υπήρξε μπλακ άουτ. Η επάνοδος στον αγωνιστικό χώρο της Μαβουνγκά έκανε τεράστια διαφορά για τις Γαλλίδες οι οποίες έτρεξαν ένα σερί 19-2 και έτσι προηγήθηκαν με 48-50. Η Τόμας με δίποντο διαμόρφωσε το 52-50 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι ήταν πραγματικό θρίλερ. Η Σωτηρίου με τρίποντο έκανε το 55-50, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε η Μαβούνγκα για το 55-53. Η Γκρέιβς έκανε το 59-53, όμως οι Γαλλίδες ισοφάρισαν και πέρασαν και μπροστά με 59-61. Η Γκρέιβς ισοφάρισε σε 63-63, ωστόσο οι φιλοξενούμενες με καλάθι και φάουλ έκαναν το 63-66 και έφτασαν στην τελική νίκη.

Διαβάστε επίσης

Έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει στη Γαλλία...

Έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει στη Γαλλία...

Η διαφορά των τριών πόντων δεν είναι απαγορευτική για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, προκειμένου να είναι εκείνη που θα πάρει την πρόκριση στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα...

Πάντα κοντά ο Μιχάλης Κουντούρης!

Πάντα κοντά ο Μιχάλης Κουντούρης!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού βρέθηκε στη Χαλκίδα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ κόντρα στη Μονπελιέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μονπελιέ 63-66 Τελικό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μονπελιέ 63-66 Τελικό

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει στη Χαλκίδα την Μονπελιέ για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Live στις 18:30 στο gavros.gr/CS6.