Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τόμας: «Ο δυσκολότερος αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας»

Τόμας: «Ο δυσκολότερος αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας»
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:19

Στο παιχνίδι με την BLMA στην Χαλκίδα, η Τζέσικα Τόμας ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας του Ολυμπιακού, σταματώντας στους 16 πόντους, χωρίς όμως αυτοί να είναι αρκετοί για να φύγουν νικήτριες οι «ερυθρόλευκες» από το «Τάσος Καμπούρης» της Κανήθου.

Η Αμερικανίδα γκαρντ του Θρύλου, μίλησε στο www.olympiacossfp.gr για την αναμέτρηση της Τετάρτης (02/10, 21:00) στο Palais des Sports de Lattes, τα όσα πρέπει να διορθώσει αυτή και οι συμπαίκτριές της και το πώς θα μπορέσουν οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας, να επιστρέψουν στην χώρα μας με την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας.

Η αρχική της τοποθέτηση αναφορικά με το πρώτο ματς με την BLMA στην Χαλκίδα ήταν σύντομη. «Τι μπορώ να κριτικάρω από αυτό το παιχνίδι; Σίγουρα έχω πάρα πολλά να πω. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι τα λάθη που κάναμε. Ηταν πολλά για ένα τόσο σημαντικό ματς και θεωρώ ότι ήταν ένα από τα στοιχεία που μας κόστισε», υποστήριξε η Τόμας.

Επόμενη ερώτηση; Αυτή σχετικά με το δεύτερο παιχνίδι στην Γαλλία, απέναντι σε μία ομάδα που φημίζεται για την δυναμική της μπροστά στο κοινό της.

Για το ματς της Τετάρτης, η Τόμας δήλωσε: «Το παιχνίδι στην Γαλλία είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θα είναι ουσιαστικά μία τεράστια πρόκληση για μας. Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται από το προηγούμενο ματς και είναι δεδομένο ότι το σκάουτινγκ έχει κάνει φοβερή δουλειά. Για μένα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην ενέργεια και στον τρόπο που θα ακολουθηθούν οι οδηγίες των προπονητών από τις δύο ομάδες. Όσο πιο τέλεια θα συμβεί αυτό, τόσο θα εξαλειφθούν τα λάθη, που σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν διπλά και τριπλά».

Τι θα πρέπει να κάνει όμως ο Ολυμπιακός για να φύγει θριαμβευτής από την Γαλλία; Η Αμερικανίδα γκαρντ του Θρύλου υποστήριξε πως: «Προσωπικά εγώ ετοιμάζομαι πάντα με τον ίδιο τρόπο στα παιχνίδια. Για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Οποιος και να είναι ο αντίπαλός μας, εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πηγαίνουμε σε…πόλεμο. Γνωρίζουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση ότι οι φίλοι της BLMA είναι ένθερμοι και το γήπεδο θορυβώδες. Από την άλλη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας και πιστεύω πως η δυσκολία είναι κάτι που δεν θα μας απασχολήσει. Ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε είναι ο ίδιος ο εαυτός μας».

Τέλος, η πρώτη σκόρερ του Θρύλου στο ματς της Χαλκίδας με την ομάδα από την Γαλλία (16 πόντοι και 9 ριμπάουντ), μίλησε για το «κλειδί» της αναμέτρησης της Τετάρτης.

Η Τόμας λοιπόν δήλωσε: «Από την πλευρά μας πρέπει να… σκάψουμε περισσότερο πιο βαθιά στις σκέψεις μας και να πάρουμε ακόμα πιο σοφές επιλογές στο παρκέ από ότι στην πρώτη αναμέτρηση. Σίγουρα είχαμε πολύ καλές στιγμές στην Χαλκίδα, όμως αδιαμφισβήτητα εμείς πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να παρουσιαστούμε δυνατότερες σε αυτό το ματς. Και κάτι ακόμα. Αν πιστέψουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε μόνο την Μαβούνγκα, τότε θα έρθουμε αντιμέτωπες με άσχημες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός οφείλει να σταματήσει όλη την BLMA για να μπορέσει να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας».

Διαβάστε επίσης