Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός «σκοτώνει» στην περιφέρεια, η Βαλένθια τα βάζει από… κοντά!

Ο Ολυμπιακός «σκοτώνει» στην περιφέρεια, η Βαλένθια τα βάζει από… κοντά!
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 - 23:29
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Την Βαλένθια αντιμετωπίζει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 5η αγωνιστική του Eurocup.

Ένα ματς αρκετά σημαντικό μιας και ο Θρύλος θέλει να πάρει τη νίκη και αν γίνεται και τη διαφορά της ήττας στην Ισπανία προκειμένου να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Μεγάλη δύναμη του φετινού Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά του ματς είναι η περιφέρεια. Οι «ερυθρόλευκες» πραγματικά «σκοτώνουν» έξω από τα 6,75 έχοντας μέχρι τώρα σε τέσσερα ματς 42,9% έχοντας ευστοχήσει σε 39 από τις 91 προσπάθειες που έχουν πάρει.

Από την άλλη η δύναμη της Βαλένθια είναι μέσα στη ρακέτα. Εκεί οι Ισπανίδες μετρούν ένα ποσοστό της τάξης του 48% έχοντας ευστοχήσει σε 96 από τις 200 προσπάθειες.

Παράλληλα, οι Ισπανίδες έχουν χάσει μόλις 9 βολές σε αυτά τα τέσσερα πρώτα ματς του Eurocup (40/49), ενώ ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει 45/62. Τέλος η Βαλένθια είναι τρίτη στο σύνολο των ομάδων όσων αφορά τις ασίστ με 96, ενώ ο Ολυμπιακός είναι μόλις στην 21η θέση (σ.σ. σε σύνολο 40 ομάδων που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα στη διοργάνωση) με 66, δείχνοντας ότι οι «ερυθρόλευκες» αγωνίζονται κυρίως με ατομικές προσπάθειες. Κάτι που φυσικά φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Θρύλος έχει και 32 κλεψίματα μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης

Έφτασε η μεγάλη μέρα! (pic)

Έφτασε η μεγάλη μέρα! (pic)

Τα κορίτσια του μπάσκετ βρίσκονται μπροστά σε ακόμη μία μεγάλη πρόκληση και το ματς με τη Βαλένθια, στο ΣΕΦ (19:30).

Πανέτοιμες οι Πειραιώτισσες! (pics)

Πανέτοιμες οι Πειραιώτισσες! (pics)

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει της αναμέτρησης με την ισπανική ομάδα με προπόνηση στο Σ.Ε.Φ.