Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο δρόμος προς την «ερυθρόλευκη» κορυφή

Ο δρόμος προς την «ερυθρόλευκη» κορυφή
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 23:59

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού διαλύει κάθε ρεκόρ. Από την πρώτη στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος, οι Ερυθρόλευκες δεν έχουν γνωρίσει την ήττα. Πέρασαν ακόμα και το αήττητο ρεκόρ των Χάσκις, έχουν 5 σερί πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα (δεν είχε νικητή ο θεσμός την περσινή σεζόν).

Μάλιστα έκλεισαν την προηγούμενη σεζόν έχοντας 117 σερί νικηφόρα ματς στο πρωτάθλημα και τα 135 σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αριθμοί που από μόνοι τους προκαλούν ίλιγγο καθώς το τρένο του Θρύλου δεν έχει σταματήσει πουθενά. Παράλληλα πέρσι αγωνίστηκαν στο Eurocup, έχοντας μία αξιοπρεπέστατη ευρωπαϊκή πορεία.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ
Ποιοι κρύβονται όμως πίσω από αυτές τις επιτυχίες και ποιοι είναι οι άνθρωποι που όλο αυτό το διάστημα έχουν συνεισφέρει ώστε ο Ολυμπιακός να είναι αυτή την στιγμή στην κορυφή του γυναικείου ελληνικού μπάσκετ;

Αρχικά εννοείται η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία έχει αποδείξει πως διαθέτει την τεχνογνωσία για το πώς μπορείς να κυριαρχεί παντού! Δεν είναι τυχαίο πως σαρώνει τους τίτλους κάθε τμήμα και από τη στιγμή της επανίδρυσης και αυτού του γυναικείου μπάσκετ, η επιτυχία ήταν μονόδρομος.

Αρωγός σε όλο αυτό, εννοείται και ο Γιώργος Λεριώτης, ο άνθρωπος που από την πρώτη μέρα πίστεψε στο τμήμα, του έδωσε τα… φτερά για να πετάξει και ήταν ο λόγος που από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του παρέμεινε στην κορυφή!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ποιες είναι οι αιτίες που ο Θρύλος κατέκτησε τη μία νίκη μετά την άλλη; Το σωστό πλάνο και ο ελληνικός κορμός που δεν έσπασε ποτέ. Από τον πάγκο όπου ο Γιώργος Παντελάκης είναι από την πρώτη στιγμή σε καθήκοντα δεύτερου και μετά πρώτου προπονητή του Ολυμπιακού, έως την team Manager Εύη Δημητράτου και τον φυσιοθεραπευτή Κώστα Λόλη που διαρκώς είναι στο πλευρό των αθλητριών.

Μία ομάδα πρότυπο, που έχει επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο, γιγαντώθηκε με κορυφαίες μεταγραφές στα πρώτα χρόνια της και έφτασε να έχει μπάτζετ που ούτε ομάδες Α1 Ανδρών δεν είχαν.

Ταυτόχρονα προχώρησε σε μία νέα εποχή με τον Γιώργο Παντελάκη να έχει δίπλα ελπιδοφόρες αθλήτριες, να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την Ευρωλίγκα Γυναικών, και να στέκεται άξια απέναντι στα θηρία του ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου μπάσκετ.

ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η WINMASTERS
Η εποχή του Covid την ανάγκασε να συμβαδίσει με την οικονομική λογική του σήμερα. Δίπλα της όμως, όπως και πέρσι, ήταν μία ακόμα εταιρεία που της πρόσφερε στήριξη και ήταν συμμέτοχη στην περσινή της θετική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο λόγος για την Winmasters, η οποία από το πρώτο λεπτό ήταν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ Ολυμπιακού και γνώρισε μαζί της όμορφες στιγμές που θα μείνουν αναλλοίωτες στην ιστορία σαν το σπάσιμο των ρεκόρ του Αθηναϊκού. Ως χορηγός εταιρεία ήταν δίπλας την ομάδα του Πειραιά και στην απονομή του 5ου πρωταθλήματος, πριν την αναμέτρηση με την Δάφνη Αγίου Δημητρίου στο ΣΕΦ.

Ο CEO της Winmasters, Θωμάς Τζόκας.

Διαβάστε επίσης