Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Α1 Γυναικών: Τα «μαγειρεία» έκριναν τους τελικούς

Α1 Γυναικών: Τα «μαγειρεία» έκριναν τους τελικούς
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 - 16:59

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τον τρίτο (τέταρτο, αφού ο πρώτος ετσιθελικά ξανάγινε) τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών, στο ΣΕΦ. Γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 66-74 και έμεινε, έτσι, μακριά από τον τίτλο. Το «έργο» πήγε όπως… φαινόταν ότι θα πάει, από την αρχή των τελικών…

Τα «μαγειρεία» και οι διεργασίες εκτός παρκέ, έφεραν τον Παναθηναϊκό, με το «έτσι θέλω» στην κορυφή. Ωστόσο, ο ΟΣΦΠ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός κυνηγάει μέσω αθλητικής δικαιοσύνης το θέμα της αντικανονικής συμμετοχής της Χατζηνικολάου, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στους τελικούς.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η κλοπή σε μία σειρά τελικών με σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών.

Όλα ξεκίνησαν με τη μετάθεση του πρώτου τελικού κατά μία μέρα, την αντικανονική συμμετοχή παίκτριας που είναι τιμωρημένη για χρήση απαγορευμένων ουσιών, το δελτίο της οποίας εκδόθηκε εκπρόθεσμα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο ματς και τον ανάγκασαν να το ξανακερδίσει.

Ακυρώθηκε ο δεύτερος τελικός την ημέρα του αγώνα και φτάσαμε σήμερα να μην έχει εκδικαστεί καμία ένσταση του Ολυμπιακού.

Όπως είναι λογικό, όλη αυτή η κατάσταση, όλα αυτά τα θέματα, επηρέασαν την ομάδα. Και είναι λογικό να επηρεαστούν οι αθλήτριες από όσα παράδοξα συνέβησαν. Είναι δυνατόν να βλέπουν να γίνονται τόσα και τόσα και να μένουν ανεπηρέαστες. Άλλωστε, είναι τρομερό ότι στη σειρά των τελικών πήραν όντως τις δύο νίκες που έψαχναν, αλλά όχι και το πρωτάθλημα. Βλέπετε, ο πρώτος τελικός επαναλήφθηκε λόγω του ότι ακυρώθηκε το εκπρόθεσμο καλάθι της Ριντ!!

Ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους, αλλά στον 3ο τελικό δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Τα Δεκάλεπτα: 16-17, 28-32, 47-51, 66-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παντελάκης): Σταμολάμπρου 26(6), Σταμάτη 2, Αλεξανδρή 2, Φοντέιν 18, Νικολοπούλου 2, Κόστοβιτς 14, Ντέιβις 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Ριντ 24(1), Μόργκαν 9, Μούλη 4, Λύμουρα 16(2), Καλαμπάκου 4, Κωτούλα 3(1), Δίελα 2, Χατζηνικολάου 10(2).

Διαβάστε επίσης