Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτοί που ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα χωρίς κανόνες

Αυτοί που ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα χωρίς κανόνες
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 - 12:21

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν θα έπρεπε καν να είμαστε σε θέση να συζητάμε για το τι… θα γίνει, με την υπόθεση «Α1 μπάσκετ Γυναικών» και την υπόθεση «συμμετοχή Χατζηνικολάου». Ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει, με 4 (!!) ενστάσεις, να τηρηθεί η νομιμότητα και να αποδοθεί δικαιοσύνη, για μία υπόθεση σοβαρή, για την οποία άπαντες γνωρίζουν ότι έχει επηρεάσει την εξέλιξη των τελικών της Α1.

Από τη μία είναι αυτό. Από την άλλη, είναι όλοι εκείνοι που ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα χωρίς κανόνες και νόμους, αλλά και με… ετσιθελικές απονομές. Ποιοι είναι αυτό; Όλοι όσοι ξεστομίζουν το «ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά». Είτε αυτοί είναι στον ΠΑΟ, είτε είναι στην ΚΕΔ, είτε στην ΕΟΚ, είτε στον ΕΟΚΑΝ, είτε στην πράσινη προπαγάνδα (ή και την πορτοκαλί). Απλά τα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πάρει έναν τίτλο… «γιατί έτσι». Θέλει από τις αρχές του μπάσκετ και του αθλητισμού, να εξετάσουν αν υπήρξε παρανομία, στον τρόπο με τον οποίο κρίθηκε ο φετινός τίτλος της Α1 μπάσκετ Γυναικών, με την παράτυπη συμμετοχή μίας τιμωρημένης παίκτριας. Και αν όντως υπάρχει παρανομία, να υπάρξει και τιμωρία και ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε αυτή τη σειρά των τελικών, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα, τα έκανε όλα σωστά και νόμιμα, να πάρει ΑΥΤΟ που δικαιούται!

Απλό. Κάθε τι άλλο είναι… «να ‘χαμε να λέγαμε». Δεν μπορεί να επικρατήσει το άδικο εκείνων που θέλουν έναν αθλητισμό χωρίς κανόνες και νόμους, για να μπορούν να λένε ότι για «χαρτιά». Οι νόμοι και οι κανόνες είναι πάνω από όλους.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση στην Χατζηνικολάου

Η απάντηση στην Χατζηνικολάου

Ξεκάθαρος ο Ολυμπιακός πως είναι υποχρεωμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου...