Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα προσφυγή Θρύλου στο ΑΣΕΑΔ και στο CAS για Χατζηνικολάου!

Νέα προσφυγή Θρύλου στο ΑΣΕΑΔ και στο CAS για Χατζηνικολάου!
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021 - 12:57

Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει ΤΙΠΟΤΑ να πέσει κάτω και συνεχίζει να κυνηγάει το θέμα που θα κρίνει την τύχη των τελικών της Α1 μπάσκετ Γυναικών! Το θέμα της αντικανονικής συμμετοχής της Όλγας Χατζηνικολάου, συνολικά στους τελικούς, αλλά και ειδικά με τον πρώτο αγώνα της σειράς και στη συνέχεια αυτών! Για ποιο λόγο;

Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει ένσταση, για τη συμμετοχή της παίκτριας του Παναθηναϊκού και το δελτίο της έπρεπε να κρατηθεί. Παρότι ο Θρύλος από την αρχή κυνήγησε την υπόθεση και κατέθετε νομότυπα και εμπρόθεσμα (πριν από την έναρξη κάθε αγώνα) ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, το δελτίο επιστρεφόταν κανονικά στην ομάδα της, κάτι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ βάσει κανονισμών!

Αναλυτικά ο Θρύλος προσφεύγει ξανά στο ΑΣΕΑΔ λόγω κατάθεσης ένστασης σε προηγούμενο αγώνα και μη παρακράτησης του αθλητικού δελτίου από τους διαιτητές, ως όφειλαν σύμφωνα με την διάταξη του άρ Αρ 41.παρ. 5 περ α΄ του Κανονισμού της «Ε.Ο.Κ.» όπου προβλέπεται ότι: «5. Τα δελτία επιστρέφονται στις ομάδες, μετά τη λήξη του αγώνα, εκτός των περιπτώσεων: α. υποβολής ένστασης για τη ταυτότητα ή την αντικανονική συμμετοχή αθλητή». Εντάξει, «φάρος» είναι, ό,τι θέλει κάνει!

Φυσικά, δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος, αφού ο Ολυμπιακός κυνηγάει το θέμα λόγω εκπρόθεσμης έκδοσης του δελτίου της παίκτριας, κατά παράβαση του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών της «Ε.Ο.Κ.», όπου στο άρθρο 4 παρ. Β, περ. 7 προβλέπεται ότι: «Επίσης αθλητής ερασιτέχνης ή επαγγελματίας που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων και κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν είχε καμία συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου θεωρείται σαν νέος αθλητής και κατά συνέπεια δικαιούται να εγγραφεί σε σωματείο έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που η εγγραφή του συντελεσθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο». Σαφέστατο και αυτό, ωστόσο η Χατζηνικολάου έβγαλε δελτίο σε… μια νύχτα και έπαιξε ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε όλους τους τελικούς! Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, το δελτίο της οποίας εκδόθηκε τον Μάιο του 2021, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2020-2021 αλλά στην επόμενη! Και όμως… Στον «φάρο» όλα γίνονται!

Και φυσικά, ίσως η πιο σοβαρή υπόθεση από όλες, αφορά στην τιμωρία της παίκτριας του Παναθηναϊκού, και την έκδοση δελτίου κατόπιν παράτυπης και μη τελεσίδικης απόφασης του ΕΟΚΑΝ (ΕΣΚΑΝ). Δεν προβλέπεται πουθενά αρμοδιότητα ΕΟΚΑΝ, για άρση τέτοιας ποινής, παρά μόνο του οργανισμού που είχε την ευθύνη της διαχείρισης των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση αποκλειστικά της WADA, με επίσπευση της οποίας υπόθεση οδηγήθηκε στο CAS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 27.3 προβλέπεται ότι: «27.3. Στις υποθέσεις, για τις οποίες εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος και ο αθλητής ή το τρίτο πρόσωπο εκτίει ποινή αποκλεισμού κατά τον χρόνο δημοσίευσης του παρόντος ή επιβλήθηκε ποινή επίπληξης, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να ζητήσουν από όποιον οργανισμό αντιντόπινγκ είχε την ευθύνη της διαχείρισης αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη παράβαση, την επανεξέταση της υπόθεσης υπό το νέο νομικό καθεστώς. Η νέα απόφαση μπορεί να προσβληθεί με έφεση σύμφωνα με το άρθρο 13.2. Δεν γίνεται επανεξέταση σε περίπτωση ποινών που έχουν εκτιθεί στο σύνολό τους, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος». Σαφές και αυτό, αλλά ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει δει να αποδίδεται δικαιοσύνη! Παρόλα αυτά, συνεχίζει να κυνηγάει το θέμα, με μεγάλη θέρμη και φυσικά επειδή έχει έννομο συμφέρον. Με τον Θρύλο δεν μπορεί να παίζει κανένας «φάρος» όσο… φωτεινός ή… σκοτεινός και αν είναι.

Διαβάστε επίσης