Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τον Ολυμπιακό

Το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τον Ολυμπιακό
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 - 12:41

Ολοκληρώθηκε το σκάνδαλο, μιας και απορρίφθηκε η πρώτη προσφυγή του Ολυμπιακού για το εκπρόθεσμο καλάθι της Ριντ στον πρώτο τελικό της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Και απορρίφθηκε επειδή αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός δεν υπέστη κάποια «βλάβη», μιας και κέρδισε την επανάληψη του αγώνα.

Η υπόθεση, βέβαια, έχει πολύ δρόμο ακόμα, αφού εκκρεμεί και η υπόθεση της συμμετοχής της Όλγας Χατζηνικολάου.

Επίσης, να σημειωθεί πως απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού να κριθεί αναρμόδιο το ΑΣΕΑΔ.

Πάντως, αυτό που σίγουρα αποδεικνύεται είναι ότι πολύ σωστά προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός αναζητώντας τη δικαίωση για κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα ανεξάρτητα από την απόρριψη της προσφυγής. Μάλιστα, φτάσαμε σε σημείο και κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν είναι αρμόδιο το ανώτατο Δικαιοδοτικό Όργανο, αλλά η ΚΕΔ!

Απίθανο!

Όπως και να ‘χει, σε νομικό επίπεδο αυτό θεωρείται μια νίκη των «ερυθρόλευκων» αφού η προσφυγή τους δεν έγινε δεκτή επειδή… κέρδισαν τον αγώνα που επαναλήφθηκε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και δεν αφορά μόνο το γυναικείο μπάσκετ. Αφενός ανατρέπεται όλη η σχετική διάταξη του κανονισμού της ΕΟΚ ότι δεν προσβάλλονται στο ΑΣΕΔ. Δεν απορρίπτει στην ουσία της την προσφυγή την οποία δεν την εξέτασε γιατί έκρινε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει υποστεί βλάβη αφού κέρδισε τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης