Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και άλλο σημείο της απόφασης-έκτρωμα του ΑΣΕΑΔ!

Και άλλο σημείο της απόφασης-έκτρωμα του ΑΣΕΑΔ!
Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:27

Πιο… φωτογραφικά δεν γίνεται να λειτουργήσει το «σύστημα» στο θέμα Χατζηνικολάου! Άλλο ένα σημείο σας αναλύουμε παρακάτω, για τον τρόπο με τον οποίο η απόφαση-έκτρωμα του ΑΣΕΑΔ, υπέρ του ΠΑΟ, παραβαίνει τις διεθνείς νομοθεσίες, περί δικαιοδοσίας για την κατάργηση μιας ισχύουσας απόφασης. Τι εννοούμε; Να σας το κάνουμε λιανά:

Το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι «ο ΕΟΚΑΝ είναι ο μόνος αρμόδιος Οργανισμός για να επιληφθεί και να δώσει λύση στο αίτημα της αθλήτριας διότι ήταν ο μόνος αρμόδιος Οργανισμός αφενός για να επιληφθεί της αιτήσεως περί απαλλαγής της από το υπόλοιπο της ανωτέρω ποινής που της επιβλήθηκε από το CAS (άρθρο 22.6 του Ν. 4791/2021) και αφετέρου ήταν ο Οργανισμός που διαχειρίστηκε όλα τα αποτελέσματα της υπόθεσής της από τη δειγματοληψία του δείγματός της μέχρι την επίβλεψη της εκτέλεσης της ποινής της που της επέβαλε το CAS».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ (art. 27.3), ωστόσο, αρμόδιος Οργανισμός για την άρση της ποινής του τετραετούς αποκλεισμού του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), η οποία είχε επιβληθεί στην Όλγα Χατζηνικολάου, είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), ο οποίος είχε την ευθύνη διαχείρισης του αποτελέσματος μετά την άσκηση έφεσης ενώπιον του CAS και όχι ο ΕΟΚΑΝ, ο οποίος δεν παρέστη καν στην εκδίκαση ενώπιον του CAS!

Και όμως, το ΑΣΕΑΔ λέει ότι αρμόδιος ήταν ο ΕΟΚΑΝ!

Το δίκαιο του Ολυμπιακού επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την… επομένη της εκδίκασης, ο νόμος άλλαξε! Το ΑΣΕΑΔ δηλαδή, έκρινε με νόμο που άλλαξε την επόμενη ημέρα της έκδοσης της απόφασης! Τυχαίο το γεγονός ότι έγινε ξανά άρση της νομιμότητας του εργαστηρίου του ΕΟΚΑΝ από τη WADA στις 20 Αυγούστου;

Τυχαίο το γεγονός ότι η μόνη συνεδρίαση αυτού του καινούργιου φορέα (πρώην ΕΣΚΑΝ-ΕΟΚΑΝ) ήταν το θέμα της Χατζηνικολάου; Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος κ. Σκανδαλάκης; Μήπως ήταν σαφές ότι άρση της νομιμότητας αυτού του «οργάνου» ερχόταν; Όπως και έγινε, εντέλει;

Μιλάμε για φοβερά πράγματα! Καταστάσεις πέρα από κάθε λογική, οι οποίες το μόνο που προκαλούν είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ! Και απορίες, ως προς τον τρόπο με τον οποίο βγήκε αυτή η απόφαση-παρωδία.

Διαβάστε επίσης