Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρυλική ανατροπή και τεράστια νίκη!

Θρυλική ανατροπή και τεράστια νίκη!
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 - 20:16

Μαγική ανατροπή και Θρυλική νίκη! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -21 που βρέθηκε να χάνει και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 84-81 κόντρα στην Ναντέζντα, πηγαίνοντας στο 5-1 στον όμιλο και ισοβαθμεί πλέον με τη Ρωσική ομάδα, η οποία έχει όμως την μεταξύ των δύο ομάδων διαφορά.

Σπουδαία εμφάνιση για τον Ολυμπιακό πραγματοποίησαν οι Βίτολα (21π, 9ριμπ), Νικολοπούλου (15π, 6ασίστ), Σταμολάμπρου (13π, 5ριμπ, 4ασίστ), Χάμπλιν (14π, 7ριμπ) και Τόλφρι (12π, 4ασίστ, 3κλεψίματα).

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και βρέθηκε πίσω με 0-9 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης, με μια Ναντέζντα η οποία ήταν πολύ εύστοχη και έπαιζε σκληρή άμυνα. Ο Ολυμπιακός βρήκε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι με βολές της Αλεξανδρή, η οποία έκανε το 2-9. Στην συνέχεια η Ελόνου πέτυχε τρίποντο για το 2-12, με την απάντηση του Ολυμπιακού να είναι άμεση με τρίποντο της Σταμολάμπρου για το 5-12.

Η Σταμολάμπρου απάντησε με δίποντο στο τρίποντο της Κομάροβα, με το σκορ να γίνεται 7-15, με την Ναντέζντα να βρίσκει κι άλλο καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ και να κάνει το 7-17. Η Βίτολα έκανε το 9-17, με την Ναντέζντα να πετυχαίνει κι άλλο τρίποντο και το σκορ να είναι 9-20 σε 6 λεπτά αγώνα.

Η Γκάτλινγκ με γκολ-φάουλ έκανε το 9-23, για να απαντήσει και πάλι η Σταμολάμπρου, κάνοντας το 11-23 για τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια με τρίποντο η Νικολοπούλου πέτυχε 4 σερί πόντους απαντώντας στα καλάθια της Ναντέζντα, κάνοντας το σκορ 15-27, με ενάμιση λεπτό να μένει για το πρώτο δεκάλεπτο. Ακολούθησε ένα σερί 4-0 της Ναντέζντα για να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 15-31.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ναντέζντα μπήκε και πάλι δυνατά και ήταν μπροστά με 19-36, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει καλάθια με Πλουφ και Χάμπλιν. Στη συνέχεια η Τόλφι με 5 συνεχόμενους πόντους, απάντησε στο τρίποντο της Ναντέζντα και μείωσε σε 24-39.

Την ώρα που η Ρωσική ομάδα συνέχισε να παίζει εντυπωσιακά στην επίθεση και να έχει συγκομιδή 45 πόντων σε 15’, σκοράροντας τόσο μέσα από τη ρακέτα όσο και πίσω από τα 6.75μ., αναγκάζοντας τον Μάρτινς Ζίμπαρτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Μετά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός “έτρεξε” ένα σερί 6-0 με δύο πόντους της Νικολοπούλου και δύο από Βίτολα και Χάμπλιν, μειώνοντας σε 30-45. Το σερί έσπασε η Χίεντεμαν με τρίποντο, κάνοντας το 30-48 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με την Βίτολα να κάνει το 32-48 στην αμέσως επόμενη επίθεση. Η Ελόνου με δίποντο έκανε το 32-50, με την Χάμπλιν να απαντάει για το 34-50 με το σκορ αυτό να είναι και σκορ ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ναντέζντα μπήκε με παρόμοια ευστοχία με αυτή του πρώτου ημιχρόνου και προηγήθηκε με 18 πόντους, 36-54 ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του δεκαλέπτου. Η Βίτολα με 2/2 βολές έκανε το 38-54 για να απαντήσει άμεσα η Γκάτλινγκ για το 38-56. Στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ με την Πλουφ, κάνοντας το 40-56.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 14 με 2/2 βολές της Βίτολα, με το σκορ να γίνεται 42-56 και το ρολόι να δείχνει 6 λεπτά για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να στοχεύει στην ρακέτα και βρήκε τρεις ακόμη πόντους με βολές από Φουράκη και Χάμπλιν, μειώνοντας σε 45-58.

Δύο καταπληκτικές άμυνες των “ερυθρόλευκων” στη συνέχεια τους έδωσαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αιφνιδιασμό με τις Σταμολάμπρου και Τόλφρι και να μειώσουν στους 9 πόντους (49-58). Η Ναντέζντα απάντησε με τρίποντο της Μεντβέντεβα για το 49-61, συνεχίζοντας να είναι πολύ εύστοχη στη σημερινή αναμέτρηση.

Λίνσκενς και Χάμπλιν σκόραραν για το 51-63, με ενάμιση λεπτό να μένει για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Το σκορ πήγε 53-65 με 2/2 βολές από την Βίτολα, η οποία δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην Ρωσική άμυνα και έφτασε τους 12 πόντους. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια άμυνα στη συνέχεια και ακολούθησε το τρίποντο της Τόλφρι για το 56-65, λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Η απάντηση ήταν άμεση με τρίποντο της Μεντβέντεβα για το 56-68, το οποίο ήταν και το σκορ τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο 4ο δεκάλεπτο και με τρίποντο της Βίτολα και δίποντα από Τόλφρι και Νικολοπούλου μείωσε στους 8, με το σκορ να γίνεται 63-71. Στη συνέχεια, η Τόλφρι έχασε την ευκαιρία με τρίποντο να μειώσει στους 5 και να φέρει ακόμη πιο κοντά στις Ρωσίδες τον Ολυμπιακό.

Η Πλουφ, από την γραμμή των βολών έκανε το 65-71, μειώνοντας την διαφορά στους 6 πόντους, 7 λεπτά πριν από τη λήξη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Βίτολα με δίποντο απάντησε στις δύο βολές της Ρωσικής ομάδας και έκανε το 67-73, συνεχίζοντας την εξαιρετική της εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να... ροκανίζει την διαφορά και με τρίποντο της Νικολοπούλου απάντησε στο καλάθι της Ναντέζντα και μείωσε σε 70-75 με το ρολόι να δείχνει 6 λεπτά για τη λήξη του αγώνα. Η “ερυθρόλευκη” άμυνα συνέχισε να σκληραίνει και έδωσε την ευκαιρία στον Θρύλο με το δίποντο της Χάμπλιν να μειώσει στους 3 πόντους, 72-75. Η Ζέντικ έκανε το 72-77 και στη συνέχεια ο Θρύλος έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους δύο πόντους, με τρίποντα από Τόλφρι και Σταμολάμπρου.

Η Ναντέζντα το εκμεταλλεύτηκε και με δίποντο της Γκάτλινγκ ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 7 πόντους (72-79). Ο Ολυμπιακός αστόχησε σε δύο ακόμη επιθέσεις με Χάμπλιν και Τόλφρι, όμως είχε καλό αμυντικό πρόσωπο και δεν επέτρεψε στην Ναντέζντα να ξεφύγει. Η Βίτολα στη συνέχεια με 2/2 βολές έκανε το 74-79, με 2:49 να απομένουν για τη λήξη του αγώνα.

Η Νικολοπούλου με ένα καταπληκτικό coast-to-coast, πέτυχε ένα δίποντο και μείωσε στους τρεις πόντους, 76-79, για να ακολουθήσει μια τρομερή άμυνα από Σταμολάμπρου και Βίτολα, με την τελευταία να φεύγει στον αιφνιδιασμό και να φέρνει το ματς στον πόντο, κάνοντας το 78-79, με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μια ακόμη τρομερή άμυνα και ανάγκασε τις Ρωσίδες σε παράβαση τριών δευτερολέπτων και στην επίθεση έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με άστοχο δίποντο της Νικολοπούλου από μέση απόσταση. Ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε στη συνέχεια, με τρίποντο της Σταμολάμπρου, με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο, ο Θρύλος μετά από μια ακόμη άμυνα έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με καταπληκτική συνεργασία Σταμολάμπρου-Νικολοπούλου, και την Σταμολάμπρου να τελειώνει υποδειγματικά κερδίζοντας και το φάουλ πέρασε μπροστά με 81-79. ακολούθησε μια τρομερή άμυνα της Τόλφρι, η οποία κέρδισε την κατοχή για τον Ολυμπιακό με 24’’ να απομένουν για τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα.

Οι Ρωσίδες έστειλαν στη γραμμή των βολών την Νικολοπούλου, η οποία ευστόχησε και στις δύο και έδωσε... αέρα 4 πόντων στον Ολυμπιακό (83-79), 13’’ πριν τη λήξη. Στην τελευταία τους επίθεση, οι Ρωσίδες πέτυχαν γκολ-φάουλ με την Γκάτλινγκ κάνοντας το 83-81.

Η σέντερ της Ναντέζντα αστόχησε εσκεμμένα στη βολή, με την Βίτολα να μαζεύει το ριμπάουντ και να σφραγίζει την νίκη του Θρύλου. Η Σταμολάμπρου πήγε στη γραμμή της “φιλανθρωπίας” για δύο βολές 1’’ πριν τη λήξη του αγώνα, πέτυχε μία στις δύο και υπέγραψε την νίκη του Θρύλου με 84-81, μετά από μια μαγική ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 15-31, 34-50, 56-68, 84-81

Διαβάστε επίσης