Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηττήθηκε, αλλά θα παλέψει στη Γαλλία

Ηττήθηκε, αλλά θα παλέψει στη Γαλλία
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 19:50

Ο Ολυμπιακός, ενώ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, είχε ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο, από το οποίο η Μπουρζ άρχισε να «χτίζει» διαφορά, την οποία διεύρυνε στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά, η οποία έπεσε και σε μονοψήφια «τιμή», κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία όμως κατάφερε με ένα σερί στο τέλος να κερδίσει με 60-73 στο ΣΕΦ και να διατηρήσει την διψήφια διαφορά. Ο Ολυμπιακός πάλεψε ως το τέλος και η αντίδραση που έδειξε του δίνει τα περιθώρια να κυνηγήσει την πρόκριση στην Γαλλία.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν στο παρκέ πετυχαίνοντας το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με την Βίτολα, με την Μπουρζ να απαντά άμεσα και με τέσσερις σερί πόντους της Γκουαπό να κάνει το 2-4. Η Χάμπτον έκανε το 2-6, με την Σταμάτη από κοντά να κάνει το 4-6 και την διαφορά να διατηρείται στους δύο πόντους. Η Χάμπτον και πάλι σκόραρε κάνοντας το 4-8, με την Βίτολα να ευστοχεί για τρεις και να μειώνει στον πόντο (7-8).

Η γαλλική ομάδα σκόραρε και πάλι με την Γκουαπό για το 7-10, με την Δίελα με μία βολή να κάνει το 8-10. Οι Μαν και Βίτολα από κοντά διαμόρφωσαν το 10-12, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε την διάθεση να ακουμπήσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και να απειλήσει από εκεί. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, με το σκορ να παραμένει ως είχε για περίπου δύο αγωνιστικά λεπτά, με την Μαν από την γραμμή της φιλανθρωπίας να κάνει το 10-13 για την Μπουρζ. Η Σταμολάμπρου με δυναμικό λέι-απ έφερε το ματς στον πόντο, ενώ στη συνέχεια η Τόλφρι με καταπληκτική άμυνα κέρδισε την κατοχή για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκες» πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στο παιχνίδι με την Σταμολάμμπρου να ευστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές και να κάνει το 14-13 για την ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς, η οποία έδειχνε πολύ διαβασμένη στο παρκέ. Η Δίελα με τρίποντο απάντησε στο λέι απ της Γιακούμπου δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 17-15, με την Γκουαπό να κάνει το 17-17 και την Αστίερ το 17-19, στον αιφνιδιασμό. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με δίποντο της Χάμπλιν από μέση απόσταση, διαμορφώνοντας το 19-19, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η Μπουρζ στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου πήρε προβάδισμα 19-22, με την Σπυριδοπούλου να σκοράρει για τρεις και να κάνει το 22-22, ενώ η Μπουρζ αντέδρασε και με καλάθια από Αστίερ και Γιακούμπου έκανε το 22-26. Χάμπλιν και Τόλφρι με σπουδαίες άμυνες κράτησαν την Μπουρζ στους 26 πόντους, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός είχε χάσει την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι.

Οι Γαλλίδες βρίσκανε λύσεις επιθετικά, με την Αστίερ να κάνει το 22-30 με τρίποντο, με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει χωρίς καλάθι για τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Η Χάμπτον με τέσσερις σερί προσωπικούς πόντους της, έκανε το 22-34 για την Μπουρζ, με τον Ζίμπαρτς να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ.

Οι «ερυθρόλευκες» έδειχναν… χαμένες στην επίθεση, καθώς δε μπορούσαν να «σπάσουν» τα δεσμά της άμυνας της Μπουρζ και να πετύχουν καλάθι, έχοντας μείνει χωρίς σκορ για περισσότερα από πέντε αγωνιστικά λεπτά. Το σερί της Μπουρζ διευρύνθηκε σε 16-0 με τις Γιακούμπου και Αστίερ να κάνουν το 22-38, με τον Ολυμπιακό να αντιδράει και να σκοράρει μετά από, περίπου, 8 λεπτά και να σκοράρει δύο πόντους με τη Σταμολάμπρου και έναν με τη Βίτολα για το 25-38, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπουρζ πέτυχε το πρώτο καλάθι του τρίτου δεκαλέπτου με την Αστίερ να ευστοχεί από μέση απόσταση, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με ένα σερί 5-0 και καλάθια από Νικολοπούλου και Σταμολάμπρου, για τρεις, και εντυπωσιακές άμυνες, καταφέρνοντας να μειώσει τη διαφορά στους 10 πόντους (30-40).

Η Μπουρζ απάντησε όμως και με πέντε σερί πόντους από την Μισέλ και δύο από Γκουαπό και Ρούπερτ έκανε το 30-49, παίρνοντας την μεγαλύτερη της διαφορά στο παιχνίδι.

H Βίτολα με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 32-49 για τον Ολυμπιακό, με 3:30’’ να απομένουν για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με την Πλουφ στη συνέχεια να κάνει το 34-50. H Πλουφ σκόραρε και πάλι, απαντώντας στο καλάθι της Μπουρζ, κάνοντας το 36-52 με το τελευταίο δεκάλεπτο να έχει μπει στην τελική ευθεία. Η Γιακούμπου από κοντά έκανε το 36-54, το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο και με πέντε σερί πόντους από την Σταμολάμπρου έκανε το 41-54, αναγκάζοντας την Μπουρζ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκες» εξακολούθησαν να κυνηγούν στο σκορ και με Σταμολάμπρου και Σταμάτη κάνανε το 49-61, έχοντας σφίξει την άμυνα τους και έχοντας γίνει πιο αποτελεσματικές στην επίθεση. Η Σταμολάμπρου έκανε το 51-61, με την Σπυριδοπούλου να κάνει το 53-63 απαντώντας στις δύο βολές της Γκουαπό.

Χάμπτον και Σταμάτη πίσω από τα 6.75μ. έκαναν το 56-66, με την Πλουφ από την γραμμή της φιλανθρωπίας να κάνει το 58-66 και να μειώνει στους 8 την διαφορά. Η Ρούπερτ έκανε το 58-68, με την Σταμολάμπρου να πετυχαίνει 1/2 βολές και να κάνει το 59-68 για τον Ολυμπιακό. Κάποια «φαλτσοφυρίγματα» των διαιτητών έστελναν τις παίκτριες της Μπουρζ συνέχεια στην γραμμή των ελευθέρων βολών και έτσι το προβάδισμα έμενε διψήφιο. Η Μισέλ πέτυχε 1/2 βολές και έκανε το 59-69, με την Σταμολάμπρου να έχει και πάλι 1/2 βολές και να κάνει το 60-69 με ένα λεπτό να απομένει για την λήξη με την Γιακούμπου να κάνει το 60-71 από κάτω, ενώ η Ρούπερτ στην εκπνοή έκανε το 60-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 25-38, 36-54, 60-73

Διαβάστε επίσης