Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάσκετ Γυναικών: Η ΕΟΚ να φροντίσει να μην υπάρχουν σκιές

Μπάσκετ Γυναικών: Η ΕΟΚ να φροντίσει να μην υπάρχουν σκιές
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 14:09

Όπως σας μεταφέραμε νωρίτερα, το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας, οδεύει φουλ για αναβολή. Οι «πράσινοι» μετρούν 4 κρούσματα, αλλά η όλη διαδικασία έχει ορισμένες… σκιές, επάνω στις οποίες η ΕΟΚ πρώτη οφείλει να ρίξει φως. Πως;

Προφανώς πριν από το ματς, ο ΠΑΟ θα ξανακάνει τεστ και από την ΕΟΚ οφείλουν να εξετάσουν ενδελεχώς τα αποτελέσματα και να φροντίσουν να διασφαλιστεί η διαδικασία, με μια ειδική επιτροπή. Όπως γίνεται στο βόλεϊ, για παράδειγμα. Ο έλεγχος θα πρέπει να είναι αυστηρός, όπως και το να διασφαλίζεται ότι όλες οι ομάδες και εν προκειμένω ο ΠΑΟ, τηρούν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα.

Τα κρούσματα στον Παναθηναϊκό, ας πούμε, είχαν παρουσιαστεί από τις 23, 24 του μήνα. Και ο ΠΑΟ… αποφάσισε να ενημερώσει σχετικά, στις 25 το βράδυ. Θα έπρεπε να σταματήσει άμεσα προπονήσεις, βεβαίως και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Τα λέμε όλα αυτά, γιατί ο Παναθηναϊκός περνάει μία περίοδο με προβλήματα στο ρόστερ του. Με τραυματίες και με δυσκολίες εν γένει. Και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό έχει σχέση με το πως διαχειρίζεται την κατάσταση με τα κρούσματα, εντός της ομάδας του. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει η ΕΟΚ να διασφαλίσει ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται σωστά και όπως πρέπει και ότι δεν πάμε για αναβολή του ντέρμπι, επειδή ο ΠΑΟ… φοβάται να παίξει.

Είναι επίσης υποχρέωση της ΕΟΚ να διασφαλίσει ότι αν το ντέρμπι αναβληθεί θα γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται. Με τις, όσο το δυνατόν, πιο ίδιες συνθήκες. Και όχι όταν αυτές θα έχουν αλλάξει, προς όφελος του ενός ή του άλλου…

Διαβάστε επίσης