Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκθετος ο Παναθηναϊκός! Θέλει στρούγκα για το μπάσκετ Γυναικών αλλά ΟΑΚΑ για το βόλεϊ Ανδρών!

Έκθετος ο Παναθηναϊκός! Θέλει στρούγκα για το μπάσκετ Γυναικών αλλά ΟΑΚΑ για το βόλεϊ Ανδρών!
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 14:13

Οι μάσκες έπεσαν για τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, η οποία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Την ώρα που ο Ολυμπιακός δήλωσε ως έδρα για τους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών την κεντρική αρένα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αντί για την Αίθουσα 5, σεβόμενος τη δέσμευση προς τη διοίκηση της ΕΟΚ για ενέργειες που θα αναβαθμίσουν το μπάσκετ γυναικών, οι «πράσινοι» επέλεξαν να αγωνιστούν στη στρούγκα της Λεωφόρου, αν και είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν το ΟΑΚΑ.

Παρότι έγιναν συζητήσεις από τους διοικούντες της ΕΟΚ με τους εκπροσώπους των ομάδων, ο Παναθηναϊκός προφασίστηκε το κόστος της μεταφοράς έδρας στο ΟΑΚΑ και δεν θεώρησε εξίσου σημαντικό το να συμβάλει στην καλύτερη προβολή με περισσότερους φιλάθλους και καλύτερη εικόνα προς τους θεατές. Έτσι οι «πράσινοι» προτίμησαν να… κρυφτούν στη στρούγκα της Λεωφόρου.

Μια επιλογή που καταρρίπτει το αφήγημα για το… λαό του Παναθηναϊκού που γεμίζει τα γήπεδα. Ποια γήπεδα; Σαν τη στρούγκα της Λεωφόρου και το Κλειστό του Αγίου Θωμά.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού προφανώς επειδή δεν δίνει στην ομάδα της πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, διάλεξε το χωρητικότητας 900 περίπου θέσεων κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αντί να πάει στο ΟΑΚΑ και να πρέπει να… δικαιολογήσει την πολύ πιθανή μικρή παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού σε ένα τελικό πρωταθλήματος, στον οποίο ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Το γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα και ακόμα περισσότερο, τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, είναι ότι την ίδια στιγμή επέλεξε το ΟΑΚΑ για το τελευταίο παιχνίδι της Volleyleague Ανδρών κόντρα στο Φοίνικα Σύρου.

Δεν θέλει δηλαδή το ΟΑΚΑ για έναν τελικό πρωταθλήματος μπάσκετ με τον Ολυμπιακό, που είναι και έτοιμο και δεν χρειάζεται περαιτέρω εργασίες και στήσιμο από την αρχή, αλλά το θέλει για έναν αγώνα βόλεϊ που απαιτεί μέχρι και τοποθέτηση τάραφλεξ και σίγουρα είναι πιο κοστοβόρο.

Και εδώ, μετά τις εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις του… διπολικού Παναθηναϊκού, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΟΚ, η οποία προφανώς έχει αντιληφθεί τον υποκριτικό χαρακτήρα και το προφίλ του συγκεκριμένου σωματείου και κατά πόσο… κόπτεται για το καλό του αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης