Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άργησε να μπει στο ματς, πάμε για «break» στη Λεωφόρο

Άργησε να μπει στο ματς, πάμε για «break» στη Λεωφόρο
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 - 21:19

Δεν μπόρεσαν οι γυναίκες του Ολυμπιακού να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, το ΣΕΦ και να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς γνώρισαν την ήττα με σκορ 76-81, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1, μπροστά σε περίπου 400 φίλους του Θρύλου.

Φάνηκε κιόλας στον Ολυμπιακό και η αγωνιστική αποχή των τριών εβδομάδα, αφού φάνηκε πως δεν είχε η ομάδα τον κατάλληλο ρυθμό. Επίσης δικαιώθηκαν όπως φάνηκε και στην εξέλιξη του αγώνα, πως οι Πειραιώτες είχαν δίκιο όταν ζήτησαν αντικατάσταση της Τσαρούχα, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός χρεώθηκε το πρώτο του φάουλ και έτσι έβγαλε ένα δεκάλεπτο χωρίς να χρεωθεί φάουλ κάποια από τις βασικές του παίκτριες.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και από το πρώτο δεκάλεπτο έμειναν πίσω τόσο στην άμυνα, όσο όμως και στην επίθεση χωρίς να έχουν το εύκολο καλάθι και με λάθος επιλογές. Έτσι τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 14-21 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε να δίνει χώρο σε Ριντ και Φιτζέραλντ, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ήταν κάπως καλύτερη η ομάδα του Πειραιά επιθετικά, αλλά αμυντικά παρέμεινε το ίδιο κακή. Το ημίχρονο τελείωσε στο 30-40.

Δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκες» προσπάθησαν να μπουν καλύτερα στο παιχνίδι, όμως ήταν στο... ίδιο έργο θεατές. Κακή άμυνα και στην επίθεση είχε... ταβάνι. Έφτασε να σημειώσει ο Ολυμπιακός 15 πόντους, αλλά δέχτηκε 20 στην άμυνά του και το 45-60 ήταν γεγονός...

Τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και εκεί έδειξε ποιος πραγματικά είναι. Ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι παρά το -15, χωρίς όμως να φτάνει και στην κατάκτηση της νίκης. Στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμορφώθηκε το τελικό 76-81 για τον Παναθηναϊκό.

Έτσι οι δύο ομάδες πηγαίνουν τη σειρά στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις 4 νίκες. Να σημειωθεί πως ο επόμενος τελικός είναι την Κυριακή στο κλειστό της Λεωφόρου.

Έχει δείξει ο Ολυμπιακός ποιος είναι και στο σύνολο των 4 αγώνων που έχει δώσει με τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα είναι καλύτερος και μπορεί να πάει στη Λεωφόρο και να πάρει τη νίκη!

Διαβάστε επίσης

Δε βρίσκει λύσεις

Δε βρίσκει λύσεις

Συνεχίζει ο Ολυμπιακός την κακή του άμυνα και να μην μπορεί να βγάλει εύκολο καλάθι...