Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το εξωπραγματικό το 29-9 στις βολές και η «προστασία» του Παναθηναϊκού!

Το εξωπραγματικό το 29-9 στις βολές και η «προστασία» του Παναθηναϊκού!
Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 - 20:48

Την ήττα με 61-53 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο γνώρισε ο Ολυμπιακός στον δεύτερο τελικό της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και έτσι η σειρά πήγε στο 2-2. Εξακολουθεί να θέλει ο Θρύλος δύο νίκες για τον τίτλο. Πάντως, πέρα από την εικόνα της ομάδας που δεν ήταν καθόλου καλή, πάλι έγιναν πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει. Και που γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας πλευράς. Και... τυχαίνει αυτή η μία πλευρά να είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι φοβερό;

Είναι εξωπραγματικό και εξοργιστικό το 29-9 στις βολές στον δεύτερο τελικό. Στη μία πλευρά του παρκέ επέτρεπαν το δυνατό και σκληρό παιχνίδι, στην άλλη πλευρά του παρκέ σφύριζαν φάουλ και στην... αναπνοή!

Για άλλο ένα παιχνίδι είχαμε τη γνωστή αντιμετώπιση των διαιτητών στον Παναθηναϊκό που παίζει με 5 βασικές όλες κι όλες. Και οι 5 βασικές χρεώνονται φάουλ με δυσκολία! Είναι χαρακτηριστικό πως οι βασικές αθλήτριές τους είχαν 4 φάουλ στο ημίχρονο!! Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ. Επομένως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι… σύμπτωση. Στην πρώτη περίοδο, για την ακρίβεια, δόθηκε από ένα φάουλ στις Φιτζέραλντ, Ριντ, Χολμς και Χατζηνικολάου!

Γίνεται συστηματικά αυτό για τον Παναθηναϊκό που δεν έχει βάθος. Και αυτή η αντιμετώπιση των διαιτητών τον ευνοεί στο να μη φθείρονται με φάουλ οι βασικές του αθλήτριες! Και μετά βάζει και τις μικρές για να «μαζέψει» τα φάουλ.

Πέρα από την εμφάνιση του Ολυμπιακού που δεν ήταν καλή, υπάρχουν πράγματα που έχουν γίνει και στους δύο πρώτους τελικούς και που τα βλέπει όλος ο κόσμος. ΚΕΔ και ΕΟΚ, όμως, σφυρίζουν αδιάφορα όπως φαίνεται. Αλήθεια, θα ασχοληθεί κανείς να δούμε 50-50% στους τελικούς; Είναι σοκαριστικό το 29-9 στις βολές!

Η Ριντ που οι μισοί πόντοι που σκοράρει είναι μετά από βήματα ή από τη γραμμή των βολών, συμπλήρωσε στο 39’ πέντε φάουλ αλλά ήδη η δουλειά είχε γίνει.

Πραγματικά! Αυτή η προστασία στον Παναθηναϊκό είναι εξοργιστική! Και παραπέμπει στις μαύρες εποχές του Ελληνικού μπάσκετ οι οποίες όλοι οι φίλαθλοι θεωρούσαν ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, από τη στιγμή που έσβησε ο «φάρος».

Από τι φαίνεται ωστόσο κάποια... απομεινάρια του είναι ακόμα εδώ!

Διαβάστε επίσης