Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος στα προκριματικά της Ευρωλίγκας Γυναικών!

Ο Θρύλος στα προκριματικά της Ευρωλίγκας Γυναικών!
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 - 17:50

Στην Ευρωλίγκα Γυναικών θα επιδιώξει να αγωνιστεί τη σεζόν 2022-23 η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Όπως ανακοίνωσε η FIBA, ο Θρύλος θα συμμετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με στόχο την είσοδο του στη φάση των ομίλων.

Συνολικά 22 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στην διοργάνωση της νέα σεζόν. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε οι 13 από αυτές να προκριθούν απευθείας στους ομίλους, αφήνοντας ανοιχτές τρεις θέσεις, μία εκ των οποίων θα διεκδικήσουν τα κορίτσια του Θρύλου. Αυτές οι θέσεις θα προκύψουν από τις εννιά ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά. Με βάση το σύστημα διεξαγωγής, οι εννιά ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τριών ομάδων.

Αναλυτικά, οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στη φάση των ομίλων: Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπουργκ (Γαλλία), Αβενίδα (Ισπανία), Σόπρον (Ουγαρία), Τσίο (Ιταλία), Πράγα (Τσεχία), Πολκόβιτσε (Πολωνία), Μέχελεν (Βέλγιο), Ρίγα (Λετονία), Μερσίν (Τουρκία), Λάντες (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία), Σκέσζαρντ (Ουγγαρία)

Οι εννιά ομάδες των προκριματικών: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Μπότας Σπορ (Τουρκία), Βιλνέβ (Γαλλία), Τζιρόνα (Ισπανία), Μίσκολκ (Ουγγαρία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Σέπσι (Ρουμανία), Ράμλα (Ισραήλ), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Διαβάστε επίσης