Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γελάνε και στη FIBA με τα... κριτήρια της παραμύθας!

Γελάνε και στη FIBA με τα... κριτήρια της παραμύθας!
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 17:54

Το διαβάσαμε και αυτό! Εκεί που λέμε ότι τα έχουμε διαβάσει όλα, κάνουμε λάθος. ΔΕΝ τα έχουμε διαβάσει όλα! Έχουμε μπροστά μας πολλά πράγματα να δούμε… Πάμε κατευθείαν στο ζουμί… Διαβάζουμε το εξής:

Και ερχόμαστε τώρα και αναρωτιόμαστε. Είναι τόσο άσχετοι με τους κανονισμούς, ή απλά θέλουν να πουν τα αφηγήματά τους, με παντελή αδιαφορία, για την πραγματικότητα χωρίς να τους ενδιαφέρει πόσο θα ξευτιλιστούν; Γιατί και στο ένα, αλλά και στο άλλο σενάριο, μιλάμε για ΠΑΡΑΜΥΘΑ. Για κανονικό τάισμα σανού…

Πάμε να δούμε τι ισχύει:

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής στο μπάσκετ Γυναικών. Ως πρωταθλητής, έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Εκεί πάει στα προκριματικά, γιατί ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ RANKING της Ελλάδας (η οποία βρίσκεται στη 12η θέση της κατάταξης) δεν μπορεί να πάει απευθείας στους ομίλους. ΞΑΝΑΛΕΜΕ: Η Ελλάδα είναι 12η στην κατάταξη. Στους ομίλους της Ευρωλίγκας έχουν εγγυημένη θέση ομάδες από τις χώρες που είναι στις 10 πρώτες θέσεις και η διοργάνωση δίνει άλλες 2 θέσεις στις δεύτερες ομάδες των πρωταθλημάτων χωρών που είναι στις δυο πρώτες θέσεις αυτής της πρώτης 10άδας! Υπάρχει και η δυνατότητα για άλλη μια θέση, ανάλογα με το πόσες ομάδες δηλώνουν συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Επομένως, ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής προερχόμενος από χώρα πιο κάτω από την πρώτη δεκάδα δεν μπορεί να μπει απευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκας. ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος ΚΑΙ ΟΧΙ το γήπεδο και ο κόσμος και η… ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

Πάμε παρακάτω: Η Ελλάδα, πάλι με βάση τη 12ης θέση της στην κατάταξη, έχει εγγυημένα δύο ομάδες στους ομίλους του EuroCup. Εγγυημένα. Ο δεύτερος Παναθηναϊκός, λοιπόν, ο ανύπαρκτος εδώ και… καμιά 15ετία στην Ευρώπη, μπαίνει ΛΟΓΩ RANKING και ΟΧΙ λόγω… ατμόσφαιρας στο γήπεδο και… μαγικής εξέδρας (μιλάμε για ΤΟ παραμύθι έτσι;…) στους ομίλους του EuroCup. Ο ανύπαρκτος ευρωπαϊκά Παναθηναϊκός, τον οποίο στην Ευρώπη είχαν… ξεμάθει εδώ και χρόοοοοοονια, ΑΥΤΟΫΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ πέρσι, ως πρωταθλητής που ήταν και αντί να πάει στην Ευρωλίγκα, όπου θα έπαιζε ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ, πήγε στο EuroCup για να μπει απευθείας σε ομίλους. Όπως θα έμπαινε φέτος και ο Ολυμπιακός, αν δεν δήλωνε να παίξει στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, να αναφέρουμε ότι αν δεν δήλωνε ο Παναθηναϊκός στο EuroCup, την θέση του θα έπαιρναν τα Χανιά, από την τρίτη θέση, έχοντας και εκείνα ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ συμμετοχή στους ομίλους του EuroCup.

ΣΑΦΕΣ; Σαφές.

Το παραμύθι τους δεν έχει τέλος. Έχοντας φάει την κατακραυγή του κόσμου, για το πως παρουσίασαν το θέμα του ΑΥΤΟΫΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα βόλεϊ τρέχουν και φτιάχνουν αφηγήματα, δήθεν για μαγικές εξέδρες και για… ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τα λοιπά. Είναι πολύ πιθανό να γελάνε και στη FIBA με αυτά που διαβάζουν, αν τα διαβάζουν… Μιλάμε για μια ομάδα που έπαιξε στο ΟΑΚΑ ένα ματς με κόσμο, κάνοντας το φιέστα, επειδή επέστρεψαν στην Ευρώπη, μετά από καμιά 15ετία και… τέλος. Αυτό ήταν όλο. Οπότε τα παραμύθια, για μαγικές εξέδρες και… κριτήρια κόσμου στην FIBA, είναι τουλάχιστον κωμικά… Η Ελλάδα είναι στη 12η θέση χάρη στις προσπάθειες του Ολυμπιακού, τη μοναδική ελληνική ομάδα που έπαιζε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και που πέρσι έφτασε μέχρι τους «8» του Eurocup.

Ο Παναθηναϊκός… ανύπαρκτος.

Αλλά άμα είσαι πονεμένος και κομπλεξικός, δεν σε νοιάζει ο αυτό-εξευτελισμός!

Διαβάστε επίσης