Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γνωρίστε την Ιωάννα Δίελα του Ολυμπιακού! (photo)

Γνωρίστε την Ιωάννα Δίελα του Ολυμπιακού! (photo)
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 - 20:24

Στις 13/7/2021, η Ιωάννα Δίελα φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Την περσινή σεζόν με τον Θρύλο, η διεθνής γκαρντ/φόργουορντ κατέκτησε το νταμπλ, πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα, ενώ «ταξίδεψε» ως τη φάση των «8» του EuroCup. Και της αρέσουν πολύ τα ταξίδια! Όπως το κικ μπόξινγκ και το σουβλάκι! Γνωρίστε, λοιπόν, την Ιωάννα Δίελα, μέσα από τη συνέντευξη της στην επίσημη ιστοσελίδα του «ερυθρόλευκου Ερασιτέχνη («olympiacossfp.gr»).

-Που γεννήθηκες; Που πήγες σχολείο;

«Γεννήθηκα εδώ, στην Αθήνα. Σχολείο πήγα στο Μενίδι αρχικά, στο Δημοτικό. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγα στα Λιόσια».

-Πως ασχολήθηκες με το μπάσκετ;

«Με το μπάσκετ ασχολήθηκα κυρίως λόγω της παρέας μου, γιατί έπαιζαν από παλιά όλοι μπάσκετ. Κατά βάση, δηλαδή, ασχολήθηκα έτσι. Μου άρεσε κιόλας, όμως, φαίνεται άλλωστε».

-Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Έχω μια άλλη φιλοσοφία. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να πετυχαίνω τους στόχους που βάζω, είτε μικρούς, είτε μεγάλους! Νομίζω, είναι σημαντικό να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και έτσι, σιγά-σιγά, φτάνουμε προς το όνειρο που μπορεί να έχουμε».

-Σου αρέσουν τα ταξίδια ή λόγω των αθλητικών υποχρεώσεων τα έχει βαρεθεί;

«Ναι, εννοείται μου αρέσουν. Με γεμίζουν πολύ τα ταξίδια! Και εννοείται, δεν τα έχω βαρεθεί καθόλου, λόγω των πολλών που πηγαίνουμε με την ομάδα. Τα ταξίδια είναι κάτι υπέροχο, μακάρι να μπορούσαν όλοι να ταξιδεύουν όπου θέλουν».

-Σπουδάζεις κάτι παράλληλα με το μπάσκετ;

«Έχω σπουδάσει Παιδαγωγικά, δουλεύω και σαν δασκάλα και κάνω και ένα μεταπτυχιακό αυτή την περίοδο. Και μπάσκετ μέσα σε αυτά».

-Έχεις κάποιο μότο;

«Όσο μπορείς, μάζευε εικόνες και δημιούργησε μια ιστορία να έχεις να λες, να διηγείσαι».

-Αν δεν έπαιζες μπάσκετ, τι θα έπαιζες;

«Κικ μπόξινγκ, ξεκάθαρα».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

«Σουβλάκι».

-Το αγαπημένο σου τραγούδι;

«Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Είμαι άνθρωπος που ανάλογα με την περίοδο που βρίσκομαι, ακούω και την ανάλογη μουσική. Ανάλογα με την περίοδο, κολλάω και με ένα τραγούδι».

-Τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Όταν έρχεται ο ελεύθερος χρόνος, προσπαθώ να ξεκουράζομαι και να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου. Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό που έχει ο καθένας και πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για αυτήν».

Δείτε τη συνέντευξη:

Διαβάστε επίσης

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ!

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ!

Στη «μάχη» των προκριματικών της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, στο μπάσκετ Γυναικών, απέναντι στη Σέπσι, στη Σερβία! Τζάμπολ στις 22:00.