Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μην βρεθούμε προ εκπλήξεως»

«Μην βρεθούμε προ εκπλήξεως»
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018 - 13:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Την καθιερωμένη του συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον Έλληνα τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να μιλάει και να αναλύει την Αρμάνι Μιλάνο, την αντίπαλο του Ολυμπιακού την Παρασκευή (21:00) αλλά και να τοποθετείται στα ερωτήματα των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λοιπόν, υποστήριξε στην αρχική του τοποθέτηση πως:

«Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους… Παίζουμε το πρώτο παιχνίδι μας για τη νέα χρονιά και αν μη τι άλλο έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με μία ομάδα που θέλει να κάνει μια νέα αρχή και είναι επικίνδυνο αν δεν το καταλάβεις και βρεθείς προ εκπλήξεως. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Κάναμε έναν αγωνιστικό μίνι απολογισμό με τους παίκτες ποια σημεία του παιχνιδιού μας να βελτιώσουμε. Είναι μια στιγμή που όλοι πρέπει να καταλάβουν στην ομάδα πως κάθε ομάδα θα είναι υποψιασμένη απέναντι μας, θα έχει έξτρα κίνητρο να παίξει με μια ομάδα που έχει κάνει καλό πρώτο γύρο.

Το ότι ο Αρμάνι ενισχύθηκε με τον Κουζμίνσκας τους κάνει επικινδύνους αλλά και δείχνει πως θα το παλέψουν μέχρι τέλους. Έχουν χάσει πολλά ματς στον πόντο και στο τέλος, γι αυτό εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παλέψουμε για κάθε φάση με την βοήθεια του κόσμου μας.

Έχω να σας πω έναν απρόοπτο. Ο Τόμπσον είναι άρρωστος και δεν θα προπονηθεί σήμερα με την ομάδα. Θα δούμε αύριο σε τι κατάσταση θα είναι και αν μπορεί να μας βοηθήσει».

Στη συνέχεια για την κατάσταση των προερχόμενων από τραυματισμό, Μάντζαρη, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, ο κόουτς Σφαιρόπουλος τόνισε πως «ο Ρόμπερτς είναι σίγουρα έξω. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Ίσως να μπορούσε να παίξει αλλά υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί πιο σοβαρά και να τον χάσουμε για μεγάλο διάστημα. Για να μην τραυματιστεί λοιπόν γιατί έχει ένα σφίξιμο, θεωρούμε είναι καλό να μην αγωνιστεί για να μη του επιφέρει μια θλάση και τον χάσουμε για έναν δυο μήνες. Δεν θα ρισκάρουμε τη συμμετοχή του.

Οι άλλοι τρεις κάνανε μια προπόνηση χτες, δεν είναι ακόμα στο 100% σε αγωνιστικό ρυθμό, ιατρικώς έχουμε πάρει το «οκ» και θα είναι μαζί μας εκτός απροόπτου γιατί πολλά έχουνε δει τα μάτια μας, μην με πείτε και ψεύτη μετά (γέλια).

Για την σταθερότητα του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε ότι «δεν θέλω να το λέω αυτό γιατί μπορεί να συμβεί κάτι άλλο στο μέλλον (γέλια). Δείχνουμε μία σταθερότητα αλλά μετράει να έχεις διάρκεια γιατί η Ευρωλίγκα είναι τόσο απαιτητική. Πρέπει να είσαι καλός, δεν πρέπει να κάνεις λάθος. Έχουμε δει ομάδες να χάνουν παιχνίδια που δεν θέλουν να χάνουν. Εμείς θέλουμε να προσπαθήσουμε να μην έχουμε απώλειες γιατί σίγουρα όταν παίζεις μεγάλα παιχνίδια και τα κερδίζεις είναι αμαρτία να χάνεις κάποιο παιχνίδι που θεωρητικά δεν πρέπει να χάσεις. Θεωρητικά το λέω.

Συγκυριακά λοιπόν παίζει μεγάλο ρόλο πως θα βρεθείς και σε τι κατάσταση θα σε βρει ένας αντίπαλος, κάποια ομάδα μπορεί να έχει ντεφορμάρισμα και να έχει τραυματισμούς.

Παίζουν όλα ρόλο και οι συγκυρίες. Το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα, το να είσαι σταθερός σημαίνει να είσαι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, με όποιες συνθήκες κι αν παίξουμε, η ομάδα να αποδίδει το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε. Δεν είναι εύκολο αυτό, αλλά όλοι προσπαθούν να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλού επιπέδου απόδοση και σε μεγάλη χρονική διάρκεια».

Για τις μονάδες που διαθέτει η Μιλάνο υποστήριξε ότι «είναι παίκτες που μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα να τους σταματήσουμε. Αυτό είναι το κλειδί, η άμυνά μας που δίνει αυτό που ζητάμε να είναι δυναμική για να εξουδετερώσουμε ατού αντιπάλου που είναι και πολλά».

Για την διαφορά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι του Μιλάνου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε πως «το παιχνίδι είναι διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο γύρο, οι ομάδες λίγο πολύ δεν έχουν αλλάξει. Κάνανε μία προθήκη, τον Κουζμίνσκας, επέστρεψε ο Γκάουντλακ που δεν έπαιζε στο πρώτο ματς και εμείς έχουμε τον Σπανούλη που δεν είχαμε. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές αλλά η φιλοσοφία είναι ίδια των προπονητών, δεν αλλάζουν κάποια πράγματα. Επειδή έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα θέλουμε να μείνουμε εκεί. Αυτό το κίνητρο, να διαφυλάξουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει που είναι μεγάλη. Αυτό είναι το κίνητρο για μας».

Τέλος, για το τι περιμένει από τον Κουζμίνσκας ανέφερε ότι «και στο ανοικτό γήπεδο ο Κουζμίνσκας είναι καλός όχι μόνο στο σετ. Θα δώσει ταχύτητα στο 3-4. Θα δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσουν. Ούτως ή άλλως είναι πλήρης η Αρμάνι. Σίγουρα θα πρέπει αυτοί να βρουν τον τρόπο για να πάρουν το καλύτερο από αυτόν μοιραία κάποιοι άλλοι θα βγουν σε δεύτερο ρόλο. Περιμένουμε να τον δούμε στο 3-4 και θα δώσει παραπάνω ταχύτητα και ενέργεια».

Διαβάστε επίσης

Χαμογελαστοί, Ομάρ, Μάριν και Κούτρης (pic)

Χαμογελαστοί, Ομάρ, Μάριν και Κούτρης (pic)

Πολύ καλό είναι το κλίμα στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΛ κάτι το οποίο φαίνεται και από τη φωτογραφία που ανάρτησε στα social media ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.