Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απόδοση του Οτζίτζα Οφόε και η ψυχολογία του...

Η απόδοση του Οτζίτζα Οφόε και η ψυχολογία του...
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018 - 01:19

Ο Οτζίτζα Οφόε πήγε το καλοκαίρι του 2017 στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά όσο περνούσε ο καιρός η απόδοσή του έπεφτε συνεχώς. Στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» τον έθεσαν εκτός ομάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υον υπολόγιζε και πριν από μερικές ημέρες πήρε μεταγραφή για την Γάνδη. Ο Μπέσνικ Χάσι μίλησε στα βελγικά ΜΜΕ για τον 29χρονο μέσο.

Κι αυτό που τόνισε, έμμεσα, είναι πώς ο Οτζίτζα Οφόε είναι παίκτης ψυχολογίας. Πρέπει διαρκώς ο εκάστοτε προπονητής να ασχολείται μαζί του. Να τον κάνει να νιώθει σημαντικός. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε ο συγκεκριμένος παίκτης δεν νιώθει καλά και δεν μπορεί να αποδώσει.

Με τον Χάσι να εξηγεί πώς «ο Βάντις είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να του δείχνεις όλη την ώρα πώς είσαι από πίσω του. Πρέπει να τον κάνει να νιώθει διαρκώς πώς είναι σημαντικός. Τότε αποδίδει καλύτερα. Γιατί έχει μια προσωπικότητα».

Το θέμα είναι πώς σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ο εκάστοτε προπονητής να ασχολείται μονάχα με έναν παίκτη, όταν έχει να διαχειριστεί τόσους πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρας. Οπότε είναι και θέμα του παίκτη να τα βρει με τον εαυτό του. Εκεί ο Οτζίτζα Οφόε είχε τα… θέματά του και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω και να μην προσφέρει στο Θρύλο όσο θα μπορούσε.

Διαβάστε επίσης

«Άστεγος» ο ΠΑΟ

«Άστεγος» ο ΠΑΟ

Ο Ερασιτέχνης κατήγγειλε τη σύμβαση με την ΠΑΕ για τα οφειλόμενα, στέλνοντας εξώδικο. Άγνωστη η έδρα των «πράσινων»…