Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελικά, οι ιδιοκτήτες... ΠΑΙΖΟΥΝ στοίχημα!

Τελικά, οι ιδιοκτήτες... ΠΑΙΖΟΥΝ στοίχημα!
Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 - 18:48

Φεβρουάριος του 2013, τελικός Κυπέλλου στο Ελληνικό. Ένας επεισοδιακός τελικός όπου έχουν εκκενωθεί οι εξέδρες ωστόσο έχουν μείνει στα… επίσημα διαπιστευμένοι οπαδοί του ΠΑΟ. Ο Δ. Γιαννακόπουλος κάθεται πίσω από τη μπασκέτα ανενόχλητος, καπνίζει, λέει πολλά σε διαιτητές και παίκτες.

Πριν το τζάμπολ του αγώνα είχε διαρρεύσει πως είχε παίξει στο στοίχημα τον τελικό Κυπέλλου και στο τέλος… βγαίνει διπλά κερδισμένος.

Οκτώβριος του 2014… Στην επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μιλούν για το αν μπορούν οι ιδιοκτήτες να παίζουν στο στοίχημα τις ομάδες τους. Φυσικά όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν είχαν υπάρξει δεκάδες δημοσιεύματα για τον στοιχηματισμό αυτόν.

Αναλυτικά τα λεγόμενα των Αγγελόπουλων:

«Η μοναδική ανακοίνωση στην οποία δεν απάντησε ήταν η κλήρωση στην Ισπανία πέρσι, όπου έκανα μια δήλωση, ότι φαντάζομαι συμμερίζεται ότι οι πρόεδροι των ομάδων δεν πρέπει να παίζουν στοίχημα. Δεν απάντησε ποτέ. Δηλαδή τι; Θέλει να παίζει στοίχημα; Ο ίδιος ελέγχεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ για παράνομο στοιχηματισμό. Έχει ξεκινήσει μια έρευνα. Τελικά τι έγινε; Δεν πρέπει να μας πει; Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο;

Να φύγουν οι σκιές από πάνω του. Να βγει να πει ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Τώρα όσον αφορά το νόμιμο στοίχημα, του ΟΠΑΠ τότε. Αν υπάρχουν δημοσιεύματα και λένε ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος στοιχημάτισε 500.000 ευρώ στον τελικό Κυπέλλου και ο ίδιος δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει. Τελικά, έπαιξε ή δεν έπαιξε στοίχημα;

Θέλουμε όλοι εμείς στο μπάσκετ εδώ να παίζουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων στοίχημα; Δηλαδή ο Αγγελόπουλος. Θέλουμε να παίζει στοίχημα στους αγώνες της ομάδας του, 500 χιλιάδες στο Κύπελλο, και μετά να διακοπεί ο αγώνας και να πάρει τα λεφτά του πίσω; Θέλουμε τέτοιες καταστάσεις; Πρέπει να αποφασίσουμε. Δεν είναι πόλεμος ανακοινώσεων. Είναι βασικές διαφωνίες σε στρατηγικά θέματα φιλοσοφίας και αρχών. Υπάρχει ουσία από πίσω».

Αύγουστος του 2018: Πέντε χρόνια μετά έρχεται ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πως έπαιξε στοίχημα τον Παναθηναϊκό.

«-Είναι αληθινή η ιστορία ότι κάποτε έπαιξες στοίχημα ένα πολύ μεγάλο ποσό υπέρ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό;

Πάντα πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίζει, ακόμα και αν έπαιζε με την ομάδα του Στεφ Κάρι. Και με τους Ουόριορς να παίζαμε, λοιπόν, στοίχημα θα έπαιζα ότι θα κερδίσουμε».

Δεν το αρνείται σε καμία περίπτωση έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει το οτιδήποτε.

Το στοίχημα ήταν καθόλα νόμιμο γι αυτό και εισέπραξε σε κατάστημα της Πειραιώς στην Εθνική Οδό 1,2 εκ. ευρώ (σ.σ. είχε ποντάρει 500.000 ευρώ) σύμφωνα με δημοσίευμα του «Lykavitos.gr» αλλά όπως τονίζεται στο ίδιο (τότε) δημοσίευμα…

«Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ το στοίχημα ήταν καθ’ όλα νόμιμο γιαυτό και εισέπραξε κανονικά τα κέρδη και έφυγε απ’ την τράπεζα.

Βεβαίως η υπόθεση δεν κλείνει εδώ αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΠ προβληματίζονταν αν στο μέλλον μπορούν να επιτρέπουν σε ιδιοκτήτες ομάδων να ποντάρουν τόσο μεγάλα ποσά.

Όπως ανέφερε στον Lykavitos.gr κορυφαίο στέλεχος του ΟΠΑΠ ένας ιδιοκτήτης ομάδας "έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην εταιρία στοιχήματος".

Γιατί αν δει "ότι η ομάδα του δεν πάει καλά και αφού ελέγχει τους οργανωμένους οπαδούς μπορεί να προκαλέσει διακοπή του αγώνα. Στην περίπτωση αυτή το στοίχημα επιστρέφεται στο ακέραιο. Δηλαδή ότι και αν γίνει βγαίνει κερδισμένος απέναντι στον ΟΠΑΠ" συμπλήρωσε».

Όλα αυτά πλέον έχουν παραδεχτεί δημόσια αλλά στην Ελλάδα φαίνονται τόσο λογικά όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν υπάρχει κανείς μηχανισμός για έλεγχο, δεν υπάρχει τίποτα.

Φανταστείτε να τα είχαν κάνει αυτά οι Αγγελόπουλοι και να τα παραδέχονταν δημόσια και από πάνω.

Διαβάστε επίσης

Απόλυτη παραδοχή ΠΑΟ: «100-0 διαιτησία»

Απόλυτη παραδοχή ΠΑΟ: «100-0 διαιτησία»

Αυτοί μαρτυράνε μόνοι τους... «Στο δικό μου μυαλό ο ΠΑΟ πρέπει να έχει 100-0 διαιτησία», τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.