Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με αβάντα Λοτερμόζερ ο Ιτούδης (vid)

Με αβάντα Λοτερμόζερ ο Ιτούδης (vid)
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 - 18:26

Για να τα λέμε και όλα, η ΤΣΣΚΑ την είχε και πάλι την αβάντα της. Εκεί που χρειάστηκε, είχε τους ρέφερι και συγκεκριμένα τον Λοτερμόζερ και πήρε το σφύριγμα-ανάσα. Αναφερόμαστε φυσικά στη φάση με το φάουλ που έδωσαν στον Παπανικολάου. Τι θυμάστε;

Ο Ολυμπιακός, με 35΄΄ να απομένουν για τη λήξη και το σκορ στο 64-63 πιέζει σε όλο το γήπεδο. Ο Παπανικολάου έχει τον Κλάινμπερν που πήρε τη μπάλα, όταν ο Αμερικανός με το δεξί του χέρι (φαίνεται ξεκάθαρα πως το τεντώνει) κτυπάει τον Έλληνα φόργουορντ στο πρόσωπο που πέφτει στο παρκέ και πιάνει τη μύτη του. Πήγε και ο γιατρός της ομάδας, ενώ ο «Παπ» πίστευε πως είχε ματώσει κιόλας.

Το επιθετικό φάουλ βέβαια έγινε αμυντικό από τον Λοτερμόζερ που πήρε το σφύριγμα. Και εδώ γεννώνται ερωτήματα: Ο Λοτερμόζερ έχει μπροστά του την πλάτη του Παπανικολάου και «βλέπει» φάουλ. Το σφύριγμα είναι στο πεδίο του Σίλβα, αλλά ο Γερμανός παίρνει το σφύριγμα και μάλιστα αντί για καθαρό επιθετικό «βλέπει» αμυντικό φάουλ.

Το πιο αστείο απ’ όλα αυτά βέβαια, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ξανά, είναι η αντίδραση του Ιτούδη που θέλει και… τεχνική ποινή για να το σιγουρέψει. Εμ, βλέπετε σε κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παίζει τη θέση του. Για… σουτ τον είχαν αλλά του δόθηκε μία (τελευταία) ευκαιρία. Λογικό να κτυπιέται έτσι. Δεν του έχει κάνει και λίγα ο Ολυμπιακός. Σε Μαδρίτη και Πόλη τον… σβέρκωσε. Δεν σβήνονται έτσι εύκολα αυτά.

Το θέμα μας όμως είναι η κίνηση και πάλι του Λοτερμόζερ. Και λέμε «πάλι» γιατί δεν ξεχνάμε τα περσινά που είχε κάνει με την Ζαλγκίρις. Στον πρώτο προημιτελικό με τους Λιθουανούς στο ΣΕΦ είχε οργιάσει και εκεί που ο Γιασικεβίτσιους είχε λυσσάξει να μιλάει για διαιτησία δημιουργώντας κλίμα, ξαφνικά γέλαγε και έλεγε «όχι εγώ δεν είπα αυτό», «δεν εννοούσα αυτό» κτλ.

Ο Γερμανός φαίνεται πως συνεχίζει το έργο του…

Διαβάστε επίσης

Τον αναγνωρίζεις;

Τον αναγνωρίζεις;

Το κουίζ της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη φωτογραφία ενός «ερυθρόλευκου» από την εποχή που ήταν παιδί...