Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με την «υπογραφή» Βαλβέρδε το βιβλίο του Χρήστου Μουρίκη (pic)

Με την «υπογραφή» Βαλβέρδε το βιβλίο του Χρήστου Μουρίκη (pic)
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 15:25

Μία νέα συγγραφική προσπάθεια από τον Χρήστο Μουρίκη, τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Ένα βιβλίο στο οποίο έχουν συμμετάσχει, ενεργά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του. Εκτός από τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, ήταν ενεργός ο ρόλος των Γιόν Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο. Αλλά ένα βιβλίο στο οποίο έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο και οι άλλοι προπονητές του Ολυμπιακού, τα τελευταία χρόνια.

Από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τον Μίτσελ, ως τον Βίτορ Περέιρα, τον Πάουλο Μπέντο και βέβαια τον νυν τεχνικό του Θρύλου, τον Πέδρο Μαρτίνς! Διότι οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει ο Χρήστος Μουρίκης από τη συνεργασία με όλους τους παραπάνω προπονητής ήταν καθοριστικές για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συγγραφή του!

Με τίτλο «Τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια μικρού, μεσαίου και μεγάλου αριθμού παικτών με περιορισμούς - Τα νέα Ερευνητικά Δεδομένα και η Περιοδικότητά τους στο Μικρόκυκλο». Ένα βιβλίο που προσεγγίζει από επιστημονικής άποψης της εκγύμναση των ποδοσφαιριστών. Για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική βιβλιογραφία παρουσιάζεται η ανάπτυξη μιας καθαρά ποδοσφαιρικής περιοδικότητας των παιχνιδιών αυτών, καθώς και το πώς αυτά θα εφαρμόζονται μέσα στον εβδομαδιαίο μικρόκυκλο (με έναν ή δύο αγώνες). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η ανάλυση όλων των μοντέρνων θεωριών περιοδικότητας που ακολουθούν οι κορυφαίες ομάδες για να αναπτύξουν και να σταθεροποιήσουν το «ιδανικό επίπεδο απόδοσης» των ποδοσφαιριστών τους.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται 50 εντελώς νέα παιχνίδια που προτείνονται ανάλογα για κάθε προπονητική μονάδα, ανάλογα με τις ημέρες που προηγούνται μια αναμέτρησης. Καθένα από αυτά τα παιχνίδια πρέπει να εφαρμόζεται έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους στόχους που σχετίζονται με τις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής και κυρίως, της τακτικής προετοιμασίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με την «υπογραφή» Βαλβέρδε το βιβλίο του Χρήστου Μουρίκη (pic)

Διαβάστε επίσης

Είδε Θρύλο η Δικαιούλια! (pic)

Είδε Θρύλο η Δικαιούλια! (pic)

Η παίκτρια του Μαρκόπουλου βρέθηκε στο Ρέντη για να παρακολουθήσει το ματς κόντρα στην Τρεντίνο στο «Μελίνα Μερκούρη».

«Τρέλα» για Μήτρογλου (vid)!

«Τρέλα» για Μήτρογλου (vid)!

Ο Έλληνας επιθετικός «κέρδισε» τους οπαδούς της Γαλατασαράι από το πρώτο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της...