Ντουντούκα
Η μπάλα επιστρέφει. Όχι και η... εξυγίανση, ας ελπίσουμε.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Καταπέλτης» ο κανονισμός

«Καταπέλτης» ο κανονισμός
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020 - 16:50

«Έχει ενημερώσει ο κ. Παπαπέτρου την ορισμένη από τις FIFA/UEFA ΚΕΔ ότι η σύζυγός του εργάζεται στο open tv του Ιβάν Σαββίδη;» αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την επιλογή του διεθνή Αθηναίου να σφυρίξει το σημερινό παιχνίδι Αρης-ΠΑΟΚ. Ο διεθνής ρέφερι όφειλε να ενημερώσει την ΚΕΔ η οποία με τη σειρά της να ενημερώσει τη FIFA, UEFA που έχουν την ευθύνη της διαιτησίας.

Για τον Μπίκα οι «ερυθρόλευκοι» καταγγέλλουν ότι «ο γιος του, Στυλιανός Μπίκας, εργάζεται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ» και πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2017 και αναγκάστηκαν να τον αντικαταστήσουν από παρατηρητή του ντέρμπι των πλέι οφ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού αλλά και σύμφωνα με το άρθρο 65, παράγραφος 2 β και 3 υπάρχει πρόβλημα με ασυμβίβαστο, ας το ερευνήσουν οι αρμόδιοι, ενώ προβλέπεται και διαγραφή από τους πίνακες! Για την περίπτωση Μπίκα έπρεπε να εφαρμοστεί από το 2017.

Αντιγράφουμε το άρθρο 65, με τον τίτλο «Ασυμβίβαστα – κωλύματα Αξιωματούχων Αγώνα, Παρατηρητή και Εκπαιδευτή Διαιτησίας»:

«2, β) Διευθύνουν αγώνες ΠΑΕ ή σωματείου γενικότερα, εφόσον συνδέονται με τους προέδρους ή τα μέλη ΔΣ αυτών με εργασιακή ή συγγενική σχέση είτε οι ίδιοι είτε οι σύζυγοι ή τα τέκνα τους.

  1. Οι διαιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν εγγράφως στην ΚΕΔ/ΕΠΟ -πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου- την ύπαρξη του εν λόγω κωλύματος. Σε περίπτωση που η δήλωση αυτή δεν γίνει και αποδειχθεί η εν λόγω σχέση, τότε ο διαιτητής αυτομάτως διαγράφεται από τους πίνακες και δεν μπορεί να επανεγγραφεί σε κανένα πίνακα οποιασδήποτε κατηγορίας εθνικού πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης