Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας συμφωνήσουμε απλώς ότι… διαφωνούμε

Ας συμφωνήσουμε απλώς ότι… διαφωνούμε
Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 - 11:44

Η άποψη του καθενός είναι προσωπική του. Και ο καθένας έχει από μία. Σεβαστό. Όπως και το δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί με την άποψη του άλλου, αρκεί να το τεκμηριώνει. Ο Παντελής Καπετάνος χαρακτήρισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ως τον… κορυφαίο τεχνικό που ήρθε στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης», του «δικού μας» Γραμμένου, ο ΠΑΟΚ πήρε 1 πρωτάθλημα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, στον πάγκο του. Και 2 Κύπελλα.

Τι έκανε, όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, εκεί όπου δεν υπήρχε «εξυγίανση»; Πόσο κορυφαίος ήταν (και μαζί και η ομάδα του) εκτός των συνόρων; Ας θυμηθούμε: Σε 14 ευρωπαϊκούς αγώνες, στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο… αήττητος Ραζβάν Λουτσέσκου της Super League, μέτρησε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες. Κέρδισε 2 φορές τη Βασιλεία, 1 φορά της Σπαρτάκ Μόσχας, 1 φορά την Μπάτε Μπορίσοφ και 1 φορά την… Έστερσουντ.

Από εκεί και πέρα, ήταν παρών στην 4άρα από την Μπενφίκα στην Τούμπα, στην 3άρα-αποκλεισμό από την Μπάτε Μπορίσοφ, στην Τούμπα, στην 4άρα από την Τσέλσι στο Λονδίνο, στο δίμπαλο από τη Βιντέοτον στην Τούμπα (από την οποία έχασε 2 φορές). Και -πάνω από όλα- ήταν παρών στο… έπος της Σουηδίας. Στον αποκλεισμό από την Έστερσουντ. Όλα αυτά εκεί όπου δεν υπήρχε «εξυγίανση».

Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει για έναν προπονητή, ότι είναι ο κορυφαίος. Ας μας επιτρέψει να διαφωνούμε. Με στοιχεία. Όταν από την Ελλάδα έχει περάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Μάρκο Σίλβα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (μεταξύ άλλων), τι να συζητάμε; Και αυτοί τα τελευταία χρόνια μόνο… Ας συμφωνήσουμε απλώς ότι… διαφωνούμε.

Διαβάστε επίσης