Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτοιμο το επόμενο «εξιλαστήριο θύμα»

Έτοιμο το επόμενο «εξιλαστήριο θύμα»
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 - 14:31

Έτοιμος και ο Όλαφ Ρέμπε, να ριχτεί στη «μάχη» της κατάληψης της δεύτερης ή τρίτης θέσης, από τον ΠΑΟΚ. Δεν εννοούμε στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί και φέτος να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το πόσο πίσω από τον Ολυμπιακό, στη δεύτερη ή την τρίτη θέση, θα τερματίσει ο ένας «δικέφαλος», σε σχέση με τον άλλο, αλλά εμείς αναφερόμαστε στο επόμενο πρωτάθλημα. Το οποίο, με την κεκτημένη ταχύτητα του Ολυμπιακού, την ποιότητα ομάδας, τη «δίψα» Μαρινάκη-Μαρτίνς-παικτών και την προοπτική των μεταγραφών που θα έρθουν, μοιάζει, από τώρα, να έχει ως φαβορί, τους Πειραιώτες, για να το κατακτήσουν.

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι ο Ρέμπε είναι στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να αρχίσει να ασκεί άμεσα τα καθήκοντά του, ως ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, παρακολουθώντας τη «μάχη τιτάνων» με τον ΟΦΗ. Έτοιμος, λοιπόν, ο Γερμανός, να αναλάβει και επίσημα τον ρόλου του επόμενου «εξιλαστήριου θύματος» της διοίκησης του ΠΑΟΚ, την οποία συμβουλεύει ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι στον ΠΑΟΚ φταίνε πάντα όλοι, εκτός από εκείνον που αποφασίζει συμβουλεύει για τις κινήσεις που γίνονται.

Όπως έφταιξαν πριν τον Ρέμπε ο Τσιστιακόφ, ο Μίχελ, ο Άρνεσεν, ο Μπράνκο και… πάει λέγοντας. Κανείς τους δεν μακροημέρευσε, άλλωστε, στον ΠΑΟΚ και κάθε ένας εξ αυτών έχασε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και για τον ένα ή τον άλλο λόγο, το πόστο του… Ο Τσιστιακόφ πρότεινε τον ένα προπονητή πίσω από τον άλλο και ο Σαββίδης… συμβούλευε Στέφενς και Άγγελο.

Ο Μίχελ ανέβασε την ηλικία εμπειρία της ομάδας και μεταξύ άλλων είχε την ευθύνη για περιπτώσεις τύπου Ζαμπράνο και… Λεβέκ, ενώ ο Άρνεσεν ήταν ίσως ο μοναδικός «κανονικός» αθλητικός διευθυντής που προσελήφθη… Αλλά είχε ένα κακό. Επέμενε στις απόψεις του. Κάπως έτσι… χαιρέτησε και εκείνος, κάπου στην πορεία… Τα του Μπράνκο, επίσης γνωστά και πιο… πρόσφατα. Έκτος στη σειρά, στο πόστο αυτό (αν προσμετρήσει κανείς και Γεωργιάδη-Βρύζα), δεν έδειξε… όσα χρειάζονταν, στο φετινό πρωτάθλημα, με τις κινήσεις του. Και μοιραία, ακολούθησε τη μοίρα των προκατόχων του.

«Σαν τα πουκάμισα», λοιπόν, αλλάζουν οι τεχνικοί διευθυντές στον ΠΑΟΚ. Ο Ρέμπε, άραγε, το είχε υπόψη του, πριν πει «ναι»; Λογικά… ναι.

Διαβάστε επίσης