Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φερέιρα, αβεβαιότητα, ομίχλη

Φερέιρα, αβεβαιότητα, ομίχλη
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 - 11:16

Σε μία ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, η οποία μας έχει μάθει ένα πράγμα, το ότι η διοίκησή του (ή… εκείνος που τη συμβουλεύει) δεν φταίει ποτέ και για… τίποτα, η παραμονή του Αμπέλ Φερέιρα, όπως προδιαγράφεται, μοιάζει εύκολο να ερμηνευτεί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στον «δικέφαλο» του βορρά έμεινε άτιτλος και δίχως να καταφέρει τίποτα σημαντικό, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των ΜΜΕ, τα οποία ο ΠΑΟΚ «ελέγχει». Πολλές είναι οι φορές, μέχρι στιγμής, κατά τις οποίες είχε δεχθεί κριτική, αν και η ομάδα που είχε στα χέρια του, σε σχέση με τον «ανταγωνισμό» (όπως τον βλέπουν από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι») ήταν πολύ κατώτερη.

Η στήριξη αυτή τη στιγμή, στον Αμπέλ Φερέιρα, μοιάζει να δίνει στη διοίκηση των Θεσσαλονικέων, η οποία πάντα είναι στην… απ’ έξω, όταν υπάρχουν ευθύνες, το τέλειο… άλλοθι. Με την ίδια ευκολία, με την οποία συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, ο Φερέιρα θα στηθεί ξανά «στο απόσπασμα» και στο μέλλον, εφόσον τα πράγματα δεν πάνε στον ΠΑΟΚ όπως τα… φαντάζεται και τα σχεδιάζει. Και τότε θα υπάρχει και το άλλοθι αυτό, που η διοίκηση της ομάδας θα χρειάζεται. «Τον στηρίξαμε, αλλά δεν…».

Ο Πορτογάλος παίρνει… παράταση ζωής, στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχει ήδη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γύρω από την απομάκρυνσή του, στην πρώτη και παραμικρή… στραβή. Μπορεί αυτή τη στιγμή το κλίμα στα ΜΜΕ που στηρίζουν τον «δικέφαλο» να είναι «μένει ο Αμπέλ», αλλά είναι τα ίδια Μέσα, εκείνα, που σε κάθε στραβή, έστηναν τον συμπατριώτη του Μαρτίνς στον τοίχο για… εκτέλεση!

Αυτή είναι η αβεβαιότητα, με την οποία η διοίκηση του ΠΑΟΚ «χτίζει» για τη νέα σεζόν. Σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που υπάρχει σε αρκετά θέματα του ρόστερ, το μέλλον μόνο… λαμπρό δεν προδιαγράφεται, για την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός με σταθερά βήματα προχωρά τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν. Με πλάνο, με ορίζοντα, με στόχους. Αλήθεια, ο Μίσιτς αποκτήθηκε;

Διαβάστε επίσης