Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αλλη μια απόδειξη ανωτερότητας

Αλλη μια απόδειξη ανωτερότητας
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 - 19:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν ξέρω αν θα πιάσει στον Ολυμπιακό ο Σισοκό. Δεν ξέρω καν αν θα τα βάλει τα ερυθρόλευκα. Μέχρι την ώρα που στρώθηκα να γράψω όλοι ήταν σίγουροι για τη μεταγραφή, αλλά… Αν δεν τον δω με τη φανελίτσα έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός, και σε αυτήν την περίπτωση, δείχνει πόσο μεγάλη είναι η διαφορά που τον χωρίζει από τους εγχώριους ανταγωνιστές του. Χρειάζεται έναν παίκτη για να μοιράζεται τον χρόνο συμμετοχής με τον Ντε λα Μπέγια στο αριστερό άκρο της άμυνας και πάει και χτυπά και παίρνει παίκτη που έχει παίξει Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβισιόν, Σαμπιονά και είναι ακόμα στα 29. Οταν οι άλλοι χάνουν παίκτες για πλάκα και δεν κάνουν ούτε μισή κίνηση για να σταματήσει να βράζει ο κόσμος τους.

Ποια άλλη ομάδα, όμως, στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις; Αλλοι χρωστάνε ακόμα και σε ομάδες στα όρια της πτώχευσης, άλλοι παίρνουν μόνο παίκτες από ομάδες β’ διαλογής και κατά προτίμηση ελεύθερους και βάζουν τον έναν μαθητευόμενο μάγο μετά τον άλλο στον πάγκο τους, άλλοι πουλάνε ό,τι τους έχει απομείνει καλό στο ρόστερ. Και ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι είναι από 12 έως 17 βαθμούς μπροστά από τις ομάδες που τον απειλούσαν για να του πάρουν το πρωτάθλημα, πάει και παίρνει αριστερό μπακ από την Αγγλία.

Και το ξαναλέω, δεν έχει τόση σημασία αν ο Σισοκό καταφέρει να παίξει όπως έπαιζε στη Λιόν, τη Βαλένθια και τη Λίβερπουλ. Αυτό που έχει σημασία είναι να διακρίνεις ποιο είναι το στάτους της ομάδας σου. Και κινήσεις σαν κι αυτή αποδεικνύουν ότι το στάτους του Ολυμπιακού είναι πολύ πιο υψηλό από τους «εξυγιαντές». Να το θυμόμαστε αυτό, να σημειώνουμε το χάσμα που υπάρχει και να το φέρνουμε στον νου μας κάθε φορά που τους ακούμε να λένε διάφορα για κούπες και πρωταθλήματα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/01/2017)

Διαβάστε επίσης

«Καλύτεροι και δίκαια πρώτοι»

«Καλύτεροι και δίκαια πρώτοι»

Ο Μάρκο Μάριν μίλησε αποκλειστικά στον «ΓΑΥΡΟ» - «Δουλεύω για την ομάδα» τόνισε ο Γερμανός άσος - Τι λέει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το +12.