Ντουντούκα
Αράο και Μεριά στο δρόμο για τον Πειραιά...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θα είναι όπως πρέπει

Θα είναι όπως πρέπει
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 - 16:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Είναι γεγονός ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι άνθρωπος της επίθεσης, θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο να πρεσάρει και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Ξέρει όμως ότι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια θα χρειαστεί να αμυνθεί και δεν είναι τυχαίο που ζητούσε επίμονα τον σέρβο στόπερ Βούκοβιτς για να θωρακίσει την άμυνά του και που είναι φτιαγμένος για καταστάσεις δύσκολες. Εχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ τον Μανώλη Σιώπη, που παίζει σαν να είναι χρόνια ενταγμένος στην ομάδα. Οργώνει το γήπεδο πρεσάρει παντού, τρέχει για βοήθεια, μαρκάρει σαν σκύλος, μπορεί να μην μετέχει στην οργάνωση αλλά για αυτήν την δουλειά είναι ο Οφόε με τον Φορτούνη.

Αυτό το δίδυμο θα έχει την οργάνωση στο παιχνίδι του Θρύλου. Ο Οφόε δείχνει την κλάση του σε κάθε ευκαιρία και κάνει τον Φορτούνη ακόμη πιο ελεύθερο, ακόμη πιο απελευθερωμένο. Όσο περνάει ο καιρός αυτοί οι δυο θα κάνουν την ομάδα πιο παραγωγική και την επίθεση πιο αποτελεσματική.

Δυο ακόμη παίχτες που μπήκαν από φέτος αλλά που είναι παλιοί μας γνώριμοι είναι ο Ομάρ και ο Πάρντο. Ο Ομάρ που είναι η επιτομή του σύγχρονου μπακ με καλή κάλυψη της πλευράς του και βοήθειες στην ανάπτυξη, δείχνει σχεδόν έτοιμος και δύσκολα θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο δε Πάρντο όσες φορές τον χρησιμοποίησε ο Χάσι δείχνει τον παλιό καλό Πάρντο με τις μπούκες, τις σέντρες και τα γυρίσματα για να καλύπτει και στην άμυνα.

Μένουν λίγες μέρες για τα κρίσιμα παιχνίδια με την Παρτιζάν και αυτός που πρέπει να καλύψει πολύ έδαφος είναι το στράϊκερ της ομάδας. Ο Εμενίκε χρησιμοποιήθηκε λίγο στο ματς με την Λόκερεν, έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμη για να βρεθεί στα στάνταρ του. Γεγονός είναι πάντως ότι έδειξε λίγα από αυτά που μπορεί αν προσφέρει στο Θρύλο. Κοντρολαρισμένος, ταχύτατος με αίσθηση του χώρου αλλά χωρίς πολλές δυνάμεις ακόμη, θα προλάβει; Είναι ένα ερωτηματικό, αν όχι, νομίζω ότι ο πιο έτοιμος αυτή τη στιγμή είναι ο Μπεν.

Τελευταίο τεστ για την ομάδα μας το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ναό. Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω πως θα λειτουργήσουμε και σε αυτό το ματς μπροστά στο κόσμο μας και να δω την πρόοδο σε κάποια πράγματα από το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Τετ-α-τετ με Ντε λα Μπέγια

Τετ-α-τετ με Ντε λα Μπέγια

Ο Μπέσνικ Χάσι θέλει να έχει καλή επαφή με όλους τους παίκτες και ως εκ τούτου, είχε σύντομη συνομιλία με τον Ισπανό μπακ.

Ρε μπαγάσα Καμπέσας, στο 2017 είμαστε...

Ρε μπαγάσα Καμπέσας, στο 2017 είμαστε...

Ο Μπράιαν Καμπέσας ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και είπε πως μεταγράφηκε σε μεγάλη ομάδα επειδή το... 1971 πήγε σε τελικό πρωταθλητριών. Το πώς πήγε στο είπανε;