Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε»

«Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε»
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 - 18:55

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για το πώς εξελίσσεται η χρονιά για την Μπαρτσελόνα, μέχρι τώρα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Παουλίνιο.

Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος άσος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πήγε στην Καταλονία μετά την αποχώρηση του Νεϊμάρ, αλλά και στο γεγονός ότι αγωνίζεται μαζί με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στα πρώτα ματς η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο δύσκολο. Σήμερα είμαι πολύ καλά, οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα βελτιωθώ. Ηταν λίγο δύσκολα τα πράγματα στην αρχή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πολύ ήρεμος.

Σε ποια θέση νιώθεις καλύτερα;

Πάντα είχε τον ρόλο στο κέντρο του γηπέδου. Στην εθνική Βραζιλίας στο κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι έχω πλήρη ελευθερία κινήσεων τόσο στην Βραζιλία όσο και εδώ. Εχω ελευθερία να δώσω ασίστ να βάλω γκολ και αυτό είναι το δυνατό μου σημείο. Το εκμεταλλεύεται ο προπονητής μου.

Η σχέση σου με τον Μέσι είναι ιδιαίτερη, σε βοήθησε;

Μόνο και μόνο το γεγονός να είσαι δίπλα του είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούσα. Είχα παίξει εναντίον του στην Εθνική Βραζιλίας. Μου αρέσει να τον βοηθάω και να παίζουμε καλά μαζί. Είναι ένας παίκτης που με βοήθησε να προσαρμοστώ. Οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν τέλεια. Και ο Μέσι με υποδέχτηκε τέλεια. Είχαμε παίξει ένα φιλικό με την εθνική Αργεντινής και είχαμε μιλήσει.

Τι μπορείς να προσφέρει στον Σουάρες και στο παιχνίδι της Μπάρτσα;

Στην επίθεση νομίζω ότι είναι η δύναμη μου και πάντα προσπαθώ να βελτιωθώ, να μαθαίνω για να μπορέσω να κάνω τις πάσες με περισσότερη ακρίβεια. Στο ποδόσφαιρο γενικά είναι μία λειτουργία πολύ συγκεκριμένη και αυτό προσπαθώ να κάνω στη συνέχεια.

Η σεζόν πηγαίνει πολύ καλά. Μιλάς για ηρεμία και ψυχραιμία γιατί βλέπεις ότι το κοινό ζητάει. Το ότι κέρδισες τον κόσμο σου δίνει αυτοπεποίθηση;

Αυτοπεποίθηση πάρα πολύ. Όταν πρωτοήρθα ξέρω ότι πολύς κόσμος αμφέβαλλε για μένα. Αυτό ποτέ δεν με ανησύχησε, αλλά πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί αυτοί κατέστησαν δυνατό να είμαι στην Μπάρτσα. Εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες που μου δίνονται και σέβομαι τον χώρο των υπολοίπων. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους.

Εχεις παίξει πολύ με τον Νεϊμάρ με ποιον προτιμάς να παίζεις;

Είχα ευκαιρίες να παίξω με τον Νεϊμάρ στην Εθνική Βραζιλίας και σήμερα είμαι στο πλευρό του Μέσι. Είναι εντελώς διαφορετικός τύπος και είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όταν παίζεις δίπλα στον καλύτερο του κόσμου είναι χαρά και ικανοποίηση και είναι σημαντικό να τον βοηθάς να συνεχίσει να είναι ο καλύτερος. Ο Μέσι με βοήθησε πάρα πολύ. Και γι’ αυτό θέλω να τον βοηθάω για να πετύχει τους στόχους του.

Ξεκινήσατε πολύ δυνατά με εννιά νίκες και μία ισοπαλία έπειτα από την απώλεια του Σούπερ Καπ. Είναι κάτι που το περιμένατε;

Η ομάδα μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Εχουμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση παρά το αρνητικό ξεκίνημα με το Σούπερ Καπ. Αυτό το ξεκίνημα δείχνει την ποιότητα μας σαν παίκτες. Δεν ήταν κάτι που μας εξέπληξε γιατί κάνουμε προπόνηση κάθε μέρα. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε. Γίνεται πολλή δουλειά.

Τι διαφορές υπάρχουν από το να παίζεις με τον Μέσι και από το να παίζεις με τον Νεϊμάρ;

Είχα το προνόμιο να παίξω και με τους δύο. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η τεχνική τους, η ηρεμία. Και οι δύο μπορούν να φτάσουν εύκολα στο γκολ. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο τους που είναι δύσκολο να πεις κάτι. Ο Νεϊμάρ είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Εχα το προνόμιο να παίξω στην Εθνική Βραζιλίας. Τώρα παίζω δίπλα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου που είναι ο Μέσι και πρέπει να τον βοηθήσω να κατακτήσει τους στόχους του.

Υπάρχει κάποιο προσωπικό κίνητρο;

Οχι, δεν είναι προσωπικό κίνητρο. Δεν τα χρειάζομαι αυτό. Το γεγονός ότι παίζω στην Μπάρτσα είναι το μέγιστο κίνητρο. Κάτι ιδιαίτερο δεν θα το έλεγα. Εχω στο μυαλό μου να βελτιώνομαι και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Πάντα θα προσπαθώ να δώσω τα μέγιστα στο γήπεδο.

Σου είπε ο Νεϊμάρ αν του λείπει η Μπάρσα ή αν το έχει μετανιώσει;

Όχι δεν συζητάμε γι’ αυτό το θέμα με τον Νεϊμάρ. Είναι μία εντελώς προσωπική απόφαση αυτή που έλαβε. Η αλήθεια είναι ότι δεν το συζητήσαμε γιατί είναι μία προσωπική απόφαση και από τη στιγμή που την έλαβε σημαίνει ότι το έχει σκεφτεί καλά και το έχει κουβεντιάσει με την οικογένεια του.

Διαβάστε επίσης

«Ένα μέρος της καρδιάς μου έμεινε στο Καραϊσκάκη»

«Ένα μέρος της καρδιάς μου έμεινε στο Καραϊσκάκη»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για τον «ερυθρόλευκο» σύλλογο αλλά και για τον κόσμο του.

Η πόλη της Βαρκελώνης!

Η πόλη της Βαρκελώνης!

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον θέμα που επιμελήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πόλη της Βαρκελώνης, στο οποίο αναφέρονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα.

Δωρίζει τη φανέλα του ο Καπίνο (pic)

Δωρίζει τη φανέλα του ο Καπίνο (pic)

Πάντα κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ο Στέφανος Καπίνο, δημοπρατεί τη φανέλα του από τον αγώνα της Ελλάδας με το Γιβραλτάρ, για τον Παναγιώτη Τσάκαλο.