Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προτό, you are the best γκολκίπερ!

Προτό, you are the best γκολκίπερ!
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 - 17:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μέλη της βελγικής παροικίας του Ρέντη άνοιξαν το σπίτι τους, αλλά και τα «άδυτα» των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού, για να δείξουν την ζωή τους στην Ελλάδα στους συμπατριώτες τους. Το τηλεοπτικό δίκτυο («Proximus TV») που καλύπτει στο Βέλγιο τόσο τους αγώνες του πρωταθλήματος της χώρας όσο και εκείνους του Champions League, ήρθε στην Ελλάδα για τα... μάτια του Σίλβιο Προτό, του Γκιγιόμ Ζιλέ και του Μπιορν Ένγκελς, μιλώντας με τους αστέρες των «ερυθρολεύκων» και πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό γύρισμα.

«ΘΡΥΛΟΣ… ΘΡΗΣΚΕΙΑ»

Το βελγικό κανάλι ανέβασε τον Ζιλέ σε ένα σπιτάκι ναυαγοσωστών, κατέγραψε τον Προτό να παίζει μπάλα με τα παιδιά του στον κήπο του σπιτιού του και έναν διανομέα στην είσοδο να τον χαιρετίζει, λέγοντάς του «you are the best goalkeeper», ενώ ακολούθησε τους παίκτες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και συνέλεξε τις αντιδράσεις των συμπαικτών τους.

«Εδώ συναντάς οπαδούς κάθε μέρα. Το αισθανόμαστε ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θρησκεία για αυτούς. Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση, οπότε το ποδόσφαιρο τούς βοηθά», υποστήριξε ο Γκιγιόμ Ζιλέ και ο Σίλβιο Προτό συνηγόρησε: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ εδώ, κάτι σαν την Άντερλεχτ στο Βέλγιο».

Ο Ζιλέ επανέλαβε την ιστορία για το πώς ενώθηκαν ξανά οι δρόμοι του με τον Προτό: «Όταν υπέγραψα εδώ, πήγα σε ένα εστιατόριο μαζί με τον ατζέντη μου, Μότζι Μπαγιάτ και τον Μπέσνικ Χάσι. Τηλεφωνήσαμε στον Προτό. Με συνεχάρη και μου είπε με χαμόγελο: “εάν ο Ολυμπιακός χρειάζεται δεύτερο τερματοφύλακα, σκεφτείτε με”. Έπειτα υπήρχαν τα προκριματικά του Champions League και στην ολοκλήρωση των μεταγραφών, λειτούργησαν ως ατζέντης του Σίλβιο (γελάει). Εξήγησα στο αφεντικό του Ολυμπιακού όλες τις ικανότητες του Σίλβιο και τώρα η ομάδα είναι πολύ χαρούμενη μαζί του».

«BABYSITTΙΝG ΚΑΙ… ΓΚΟΛΦ!»

Ο Σίλβιο Προτό εξακολουθεί να αισθάνεται υπόχρεος απέναντι στον… Ζιλέ, αλλά και στον μάνατζερ, Μότζι Μπαγιάτ, που του άνοιξαν την πόρτα του Ολυμπιακού. «Πήγα ως ελεύθερος στην Οστάνδη απ’ την Άντερλεχτ, αλλά όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία του Ολυμπιακού, η ομάδα ζήτησε αποζημίωση. Δεν το κατάλαβα, πραγματικά. Έχω σεβασμό στον Μπαγιάτ, ο οποίος δέχθηκε να μη λάβει αμοιβή και έτσι βοήθησε στην υλοποίηση της μεταγραφής… Εάν πριν από πέντε χρόνια κάποιος μου έλεγε ότι θα έπαιζα στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας μαζί με τον φίλο μου τον Γκιγιόμ, δεν θα τον πίστευα», επεσήμανε ο έμπειρος τερματοφύλακας και συνέχισε: «Είναι εκπληκτικό για όλους εμάς αυτό που συμβαίνει και τις οικογένειές μας. Πλέον μπορώ να κάνω και τον… babysitter του Γκιγιόμ, εάν θέλει να βγει έξω με την σύζυγό του! Και αντιστοίχως, να κάνει το ίδιο για εμένα, εάν χρειαστεί να βγω. Κάθε πρωί πηγαίνουμε μαζί για προπόνηση και μαζί ξεκινήσαμε γκολφ! Μονάχα ένα πράγμα δεν κάνουμε μαζί: να πηγαίνουμε τα παιδιά σχολείο. Ο Γκιγιόμ τα πάει μαζί με την γυναίκα μου, την Μπάρμπαρα, διότι θέλω να κοιμάμαι λίγο παραπάνω το πρωί (γελάει)».

Ο ΜΕΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ

Για τον Μπιορν Ένγκελς ήταν εύκολη η μετάβαση στην Ελλάδα, διότι… «ήρθα σε μία ομάδα όπου ξέρω αρκετά άτομα. Στο Βέλγιο υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα με τον Προτό, όταν παίζαμε στα ντέρμπι της Άντερλεχτ με την Μπριζ, αλλά τώρα είναι φίλος!».

Για τη βελγική παροικία στην Ελλάδα ένας νέος «σταθμός» στην καριέρα τους σχηματίστηκε με την κόντρα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. «Η καλύτερη στιγμή ήταν στο “Καμπ Νόου”. Είχα παρακολουθήσει πολύ τον Μέσι απ’ την τηλεόραση, είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Το να παίζω αντίπαλός του και να του κάνω τάκλιν, ήταν εκπληκτικό!», είπε ο Ζιλέ, με τον Προτό να συνηγορεί: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος. Όταν τον αντιμετωπίζεις από κοντά είναι εντυπωσιακός, διότι διαθέτει τόσο μεγάλη ταχύτητα. Όταν όμως έχει απέναντί του έναν Ζιλέ σε καλή κατάσταση, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Μέσι (γελάει)». Ο Προτό, ωστόσο, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι η καλύτερη στιγμή για τον ίδιο ήταν… «όταν μίλησα με τον Μπουφόν, που αποτελεί και το είδωλό μου. Συζητήσαμε για το ποδόσφαιρο και την καριέρα μας. Με γνώριζε και αυτό με εξέπληξε! Ίσως και να το είπε για να δείξει φιλικός (γελάει)».


Διαβάστε επίσης

Τι γίνεται με Λαΐφη

Τι γίνεται με Λαΐφη

Η πλευρά του Κύπριου παίκτη ενημερώθηκε πρόσφατα από την Σταντάρ Λιέγης ότι σκοπεύει να τον κρατήσει. Συνεχώς βασικός παίζει ο 24χρονος παίκτης…

Λάθη, ναι, αλλά όχι εμμονές!

Λάθη, ναι, αλλά όχι εμμονές!

Ο Τάκης Λεμονής έχει αποδείξει από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό πως δεν αντιμετωπίζει τους παίκτες του με εμμονές και χρησιμοποιεί εκείνους που αξίζουν.