Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Προτιμώ τον τίτλο από την πρωτιά στους σκόρερ»

«Προτιμώ τον τίτλο από την πρωτιά στους σκόρερ»
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 12:07

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτησε… γκάζι και άφησε πίσω τους όλους τους διεκδικητές της θέσης του σέντερ φορ πάνω στην πιο κατάλληλη στιγμή. Με την Εθνική ομάδα του Ιράν να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει ήδη «καπαρώσει» την παρουσία του στη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, με βάση τουλάχιστον τα έως τώρα πεπραγμένα του στη σεζόν. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν ασχολείται τόσο με το τι κάνει εκείνος, όσο με το πώς θα καταφέρει η ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, όπως υποστήριξε και στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του. «Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο τίτλος με την ομάδα είναι πιο σπουδαίος από το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Θα είναι, βεβαίως, πολύ καλό να εκπληρωθεί ο στόχος χάρη και στα δικά μου γκολ και να καταφέρω να κερδίσω και το βραβείο. Θα είναι, έτσι, πιο γλυκό. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να φτάσει σε μία τέτοια διάκριση και πιστεύω ότι αυτή η σεζόν, μπορεί να είναι η καλύτερή μου», υποστήριξε ο διεθνής φορ, που δεν δίστασε να αναφερθεί και στα… ζόρια που τράβηξε με τον Μπέσνικ Χάσι.

«ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

«Ο προηγούμενος προπονητής είχε πρόβλημα μαζί μου, αλλά αυτό τελείωσε», είπε ο Ανσαριφάρντ και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στην ομάδα και του εύχομαι καλή τύχη. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας έχει τον τρόπο του κι εγώ σέβομαι τον δικό του. Όταν ήρθε ο σημερινός προπονητής, άρχισα να παίρνω χρόνο συμμετοχής και δόξα τω Θεώ, τον αξιοποιώ με επιτυχία. Οι συμπαίκτες μου με έχουν δεχθεί πολύ καλά και έχουν εντυπωσιαστεί. Μέχρι τώρα έχω σημειώσει έξι γκολ στο πρωτάθλημα και έχω μοιράσει δύο ασίστ. Θα προσπαθήσω να τα πάω ακόμα καλύτερα! Έχω μεγάλο κίνητρο να πετύχω και να ανοίξω το δρόμο για το ερχομό κι άλλων Ιρανών και γενικότερα Ασιατών στον Ολυμπιακό».

Η ΓΙΟΥΒΕ, Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ

Η απόφαση του Μπέσνικ Χάσι να μη συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού τον Καρίμ Ανσαριφάρντ αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων λανθασμένη. Ο Ιρανός εξομολογήθηκε το πόσο δύσκολο ήταν να παρακολουθεί ως θεατής τις αναμετρήσεις με «κολοσσούς» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και το πόσο θα τον βοηθούσε η εμπειρία απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ, δεδομένου ότι στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, το Ιράν έχει κληρωθεί με Ισπανία και Πορτογαλία (συν το Μαρόκο).

«Θα μπορούσα φέτος ν’ αντιμετωπίσω την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, αλλά δεν ήμουν διαθέσιμος για το Champions League. Ήταν δύσκολο… Αυτή η συζήτηση πηγαίνει πίσω, στα προβλήματα που υπήρχαν με τον προηγούμενο προπονητή, ο οποίος και δεν με επέλεξε. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για προβλήματα του παρελθόντος, διότι εκτός των άλλων, κανείς δεν ξέρει εάν θα χρησιμοποιούμουν, ακόμη κι αν βρισκόμουν στη λίστα. Αν αγωνιζόμουν με τη Γιουβέντους, πάντως, θα αποκόμιζα μία εμπειρία απέναντι στον Μαροκινό Μπενατιά. Όπως θα ήταν εξαιρετική και η εμπειρία κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που διαθέτει τη… μισή Εθνική Ισπανίας, ακόμη και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους τόσους Πορτογάλους παίκτες. Αυτά τα παιχνίδια θα βοηθούσαν κι εμένα και μακροπρόθεσμα την Εθνική του Ιράν. Έβλεπα μπροστά μου όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να παίξω. Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία…», τόνισε ο Ανσαριφάρντ, που εξήγησε ότι «πόσταρε» μία φωτογραφία με τον Μπουφόν, την οποία… «βγάλαμε κατά τη διάρκεια του ζεστάματος των ομάδων. Βρισκόμουν έξω απ’ το τερέν, ο Μπουφόν πέρασε από μπροστά μου και του ζήτησα να βγάλουμε μία φωτογραφία. Ο Μπουφόν είναι ένας απ’ τους θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και όλοι τον αγαπούν, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Πρόκειται για μία… μη αναστρέψιμη σφαίρα! Είναι ανεπανάληπτος παίκτης και ήθελα ένα αναμνηστικό από εκείνον. Όταν του το πρότεινα, ήταν πολύ θερμός και το χάρηκα. Είμαι υποστηρικτής του».

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ»

Τίτλο, πρωτιά στους σκόρερς (αν είναι εφικτό…) και μετά Μουντιάλ. Αυτή θα είναι η ιδανική ολοκλήρωση της σεζόν για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρίσκει τον όμιλο του Ιράν… «πολύ δύσκολο, αλλά ελκυστικό. Έχουμε μπροστά μας μία ιστορική ευκαιρία και πρέπει όλοι μας, παίκτες, προπονητές και κόσμος, να το διασκεδάσουμε. Είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμοι αντίπαλοι και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εν αντιθέσει με τα φιλικά, όλες οι ομάδες παρουσιάζονται πολύ σοβαρές. Ακόμη και για τον Ρονάλντο και τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες, που θα βρούμε απέναντί μας, το Μουντιάλ συνιστά ευκαιρία. Πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτά τα παιχνίδια και να παρουσιάσουμε την αξία μας στον κόσμο. Είναι ιστορικής σημασίας γεγονός και πρέπει να φανούμε σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Κεϊρόζ, που έχει εμπειρία από την Εθνική Πορτογαλίας, ξέρει πώς να προετοιμάσει την ομάδα, ώστε να έχει ένα πετυχημένο Μουντιάλ. Δεν πιστεύω ότι είμαστε χαμένοι από χέρι. Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι μεγάλες ομάδες, ενώ και το Μαρόκο διαθέτει καλούς παίκτες. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ούτε εμείς θα είμαστε εύκολος αντίπαλος. Πάντοτε παίζουμε καλά με μεγάλες ομάδες και έχουμε ισχυρό κίνητρο. Πλέον το Ιράν διαθέτει εμπειρία, επαγγελματισμό και οργάνωση και σκέφτομαι ότι μπορούμε να είμαστε η έκπληξη στην Ρωσία», κατέληξε ο επιθετικός του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

«Βρίσκομαι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό»

«Βρίσκομαι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό»

Σε δηλώσεις που έκανε σε κυπριακή ιστοσελίδα ο Κέβιν Μιραλάς, αποκάλυψε πως βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, αλλά κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Έβερτον.

Βάζει… πέμπτη και παίρνει φόρα!

Βάζει… πέμπτη και παίρνει φόρα!

Το ρεκόρ του Ατρόμητου που πρέπει να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο, ώστε να δείξει στους ανταγωνιστές του ότι πήρε φόρα και δεν σταματά με τίποτα.