Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 50+1 γκολ του Φορτούνη (vids)

Τα 50+1 γκολ του Φορτούνη (vids)
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 - 11:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Μία ακόμη φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Φορτούνης στη φετινή σεζόν στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου σκόραρε δις στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, φτάνοντας έτσι τα 50 γκολ στην καριέρα του σε διασυλλογικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος έχει σημειώσει 46 τέρματα με τη φανέλα των Πειραιωτών, 3 γκολ με την Καιζερσλάουτερν και ένα τέρμα με τον Αστέρα Τρίπολης. Βέβαια, ο ηγέτης του Θρύλου είχε σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο «Emirates» κόντρα στην Αρσεναλ, ωστόσο το τέρμα αυτό χρεώθηκε τελικά ως αυτογκόλ στον Οσπίνα στο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού με 3-2 επί των «κανονιέρηδων».

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τα μέχρι στιγμής κατορθώματα του Κώστα Φορτούνη στους συλλόγους που έχει αγωνιστεί, με τον ηγέτη του Θρύλου όταν σκοράρει να δίνει σχεδόν πάντα θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του (εκτός από το ματς κόντρα στην Αντερλεχτ τη σεζόν 2015-16). Αναλυτικότερα, ο 25χρονος με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει μετρήσει 30 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, όταν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Πρώτο του γκολ-αρα κόντρα στην ΑΕΚ

Στο 3:05 το τρομερό τέρμα του Φορτούνη!

Το «παρθενικό» του τέρμα στο υψηλότερο επίπεδο ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός το σημείωσε τη σεζόν 2010-11 κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Φορτούνης έπιασε ένα φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση και στο 81’ σκόραρε για πρώτη φορά, κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του.

Τρία γκολ με Καιζερσλάουτερν

Πατήστε εδώ για τα γκολ του Φορτούνη στην Γερμανία

Την επόμενη σεζόν ο διεθνής χαφ μετακόμισε στην Γερμανία για λογαριασμό της Καιζερσλάουτερν, προσθέτοντας ακόμη 3 γκολ στο ενεργητικό του. Αρχικά, σκόραρε κόντρα στην Χάνσα Ροστόκ στις καθυστερήσεις του αγώνα για το 3-1 υπέρ της ομάδας του. Επίσης, σημείωσε το 3ο γκολ της ομάδας του κόντρα στην Ντιναμό Δρέσδης, ενώ τέλος πέτυχε το 0-1 στο ματς με την Μπόχουμ (1-2) το τελικό σκορ του αγώνα.

Επέστρεψε και εκτοξεύτηκε η καριέρα του στον Θρύλο

Τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του στην κορυφαία ομάδα της χώρας του. Ο Φορτούνης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και πολύ γρήγορα φάνηκε το ταλέντο του, μέχρι να γίνει σήμερα ο ηγέτης της ομάδας και ο καλύτερος επιθετικογενής ποδοσφαιριστής που διαθέτει η χώρα μας.

Ο Ελληνας χαφ σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Πειραιωτών για το κύπελλο Ελλάδος κάνοντας το 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (1-1) το τελικό σκορ του αγώνα. Επίσης, σκόραρε με πέναλτι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Φωστήρα. Γκολ σημείωσε και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Καλλονή και Ξάνθη, σε ματς τα οποία ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, με τη συμβολή του Φορτούνη.

Συνέχισε να σκοράρει

Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου συνέχισε και τη σεζόν 2015-16 να σκοράρει και να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στον Ολυμπιακό. Αρχικά, σημείωσε το 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε και κόντρα στον Λεβαδειακό. Κόντρα στην Ξάνθη σημείωσε για πρώτη φορά 2 γκολ σε ένα ματς, για να ακολουθήσει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, σκοράροντας και πάλι 2 φορές.

Επίσης, σημείωσε τέρματα κατά του ΠΑΣ Γιάννινα, της ΑΕΚ κάνοντας το 3-0 υπέρ του Θρύλου στο τελικό 4-0 στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ πέτυχε γκολ κόντρα σε Πανθρακικό, Καλλονή, Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης (για το κύπελλο Ελλάδος).

Γκολάρα από κόρνερ μέσα στο «Emirates»

Ο Φορτούνης στις 29/9 του 2015 πραγματοποιώντας μία ονειρική εμφάνιση σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη κόντρα στην Αρσεναλ. Βέβαια, το γκολ του από απευθείας εκτέλεση κόρνερ τελικά χρεώθηκε ως αυτογκόλ από τον Οσπίνα, «κλέβοντας» του έτσι το πρώτο του γκολ επισήμως στην Ευρώπη. Αυτό ήρθε τελικά, κόντρα στην Αντερλεχτ στη μοναδική αναμέτρηση, όπου ο Κώστας σκόραρε, όμως η ομάδα του γνώρισε την ήττα.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα την ίδια σεζόν σκόραρε κατά των ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρομήτου, Παναιτωλικού και Καλλονής.

Ηγέτης

Από την περσινή σεζόν αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Σκοράρει, πασάρει, δημιουργεί, βοηθώντας τα μέγιστα τον σύλλογό του. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ καλός και σκοράροντας βοήθησε τους Πειραιώτες στη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ με 3-0, ενώ πέτυχε και ένα φανταστικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Γιανγκ Μπόις (1-1) τελικό σκορ του αγώνα. Τα τελευταία του τέρματα από πέρυσι σημειώθηκαν κόντρα σε Λεβαδειακό, Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Ηρακλή, Ατρόμητο και Κέρκυρα.

Φανταστικός

Φέτος, ο Κώστας Φορτούνης έχει σκοράρει 7 φορές κόντρα σε Παρτιζάν, δύο φορές με ΑΕΛ, Λαμία, Πανιώνιο, ενώ χθες σκόραρε δις κόντρα στον Παναιτωλικό.

Τα δύο τελευταία τέρματα του μεσοεπιθετικού του Θρύλου.

Ο Ελληνας χαφ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και με τις εμφανίσεις του κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα, τιμώντας την «ερυθρόλευκη» φανέλα του Ολυμπιακού. Και όλα αυτά τα έχει πετύχει όντας 25 χρονών. Ολοι, λοιπόν, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη καλύτερο και πιο λαμπρό μέλλον για τον ποιοτικότερο Ελληνα ποδοσφαιριστή των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο Θρύλος θα σηκώσει το 8ο σερί!

Αυτός ο Θρύλος θα σηκώσει το 8ο σερί!

Ο Ολυμπιακός αν συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα, όπως αυτή που είχε στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, και στη συνέχεια της σεζόν θα είναι εκείνος που θα σηκώσει για ακόμη μία χρονιά το τρόπαιο του πρωταθλήματος.