Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλει να κάνει εύκολη τη ζωή του

Θέλει να κάνει εύκολη τη ζωή του
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 18:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είχε αρκετά θέματα να αντιμετωπίσει και να βελτιώσει στην ομάδα του Πειραιά. Μετά από περίπου τρεις μήνες οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης κάτι που πλέον το αναγνωρίζουν άπαντες στο μεγάλο Λιμάνι. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε καλύτερη κατάσταση και ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στη φυσική κατάσταση.

Σας αναλύσαμε την επιθετική βελτίωση του Ολυμπιακού σε άλλο κείμενο την Κυριακή. Μία βελτίωση που προκύπτει από τα γκολ, τις τελικές, αλλά πάνω απ’ όλα την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λεμονής δεν έχει λύσει όλα τα θέματα που είχε ομάδα, όμως παλεύει να τα λύσει όλα. Η επίθεση φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα, οπότε ένα κομμάτι της αποστολής του το πετυχαίνει.

Στις πρώτες του συνεντεύξεις όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό είχε πει ότι «πρέπει να γίνουμε ομάδα». Αυτό δεν είναι και τόσο απλό και θέλει χρόνο για να γίνει. Και αυτό, όμως, τις τελευταίες ημέρες μοιάζει να μπαίνει σε έναν σωστό δρόμο και να φτιάχνει σιγά-σιγά. Σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο η πορεία της ομάδας και τα θετικά αποτελέσματα που έχει.

Το μεγάλο στοίχημα του Τάκη Λεμονή, όμως, έχει να κάνει με την άμυνα και γενικότερα την αμυντική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός έχει μία τάση να κάνει τη ζωή του δύσκολη και να παίζει με τη φωτιά σε ματς που τα έχει στα μέτρα του και μπορεί να τα καθαρίσει εύκολα. Με τον Λεβαδειακό δέχτηκε την ισοφάριση σε ένα παιχνίδι που έκανε 22 τελικές και πήρε τη νίκη στο 84’ με 2-1. Με την Κέρκυρα μπαίνει καλά και δέχεται από το… πουθενά ένα γκολ και μένει πίσω στο σκορ με αποτέλεσμα να… τρέχει για την ανατροπή. Το ίδιο έγινε και με τον Απόλλων και στο Αγρίνιο.

Ο κόουτς τα έχει δει όλα αυτά και είναι ο επόμενος στόχος του προσπαθώντας να βελτιώσει την κατάσταση και ο Ολυμπιακός να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Όλα, όμως, θα γίνουν μέσα από δουλειά. Ήδη δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν πολύ καλύτερη αντίδραση όταν δέχονται γκολ. Είχε σταθεί πολλές φορές σε αυτό το κομμάτι ο Λεμονής.

Για παράδειγμα όταν η ομάδα δεχόταν ένα τέρμα αμέσως ή θα δεχόταν δεύτερο ή ο αντίπαλος θα έκανε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά. Τελευταία φορά συνέβη με τον Λεβαδειακό αυτό, σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος. Στα ματς με Κέρκυρα, Απόλλων και Παναιτωλικό η ομάδα είχε πιο σωστές αντιδράσεις, αλλά ο Λεμονής θέλει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης

Το πρέσινγκ του Μόγες και το «θέλω» του Μιραλάς

Το πρέσινγκ του Μόγες και το «θέλω» του Μιραλάς

Πληροφορίες από την Αγγλία εμφανίζουν τη Γουέστ Χαμ από τους βασικούς μνηστήρες για τον Βέλγο άσο. Τι του προσφέρει ο Μόγες, ποια είναι η επιθυμία του παίκτη και γιατί έχει μπλεχτεί η κατάσταση.

Βελτιωμένος παντού και άκρως αποτελεσματικός!

Βελτιωμένος παντού και άκρως αποτελεσματικός!

Από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μετά ο Ολυμπιακός έχει πάρει κεφάλι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, ενώ η αποτελεσματικότητά του σε σχέση με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι παροιμιώδης. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγοροπουλος

Έβαλε την μπάλα κάτω και έριξε τέσσερα!

Έβαλε την μπάλα κάτω και έριξε τέσσερα!

Τα λιγότερα γεμίσματα από τότε που ανέλαβε ο Τάκης Λεμονής έκανε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο και είναι κι αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος