Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «μηδέν» που έφερε χαμόγελα

Το «μηδέν» που έφερε χαμόγελα
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 - 12:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι μονάχα η νίκη και το προσπέρασμα του Ολυμπιακού, χάρη στο οποίο κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, που έφερε χαμόγελα στο Ρέντη. Αυτό συνέβη και για τη διατήρηση του ανέπαφου της εστίας των «ερυθρολεύκων» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί να μοιάζει ήσσονος σημασίας, αλλά δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός μόλις για έκτη φορά επί συνόλου 28 αγώνων την τρέχουσα σεζόν κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα και απέναντι στον ΠΑΣ, το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο. Υπό την έννοια ότι δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν φάσεις, ο Σίλβιο Προτό δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία φορά και οι Ηπειρώτες αρκέστηκαν σε τρεις τελικές προσπάθειες όλες κι όλες, ενώ καμία εξ αυτών δεν είχε κατεύθυνση προς το τέρμα.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από δύο σχεδόν μήνες που ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ. Στις 31 Οκτωβρίου είχε κρατήσει το μηδέν κόντρα στην Μπαρτσελόνα (0-0), κάτι που είχε καταφέρει νωρίτερα απέναντι στον Αχαρναϊκό για το Κύπελλο (0-3 στις 25 Οκτωβρίου), στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-0) και τέλος, στα δύο… καλοκαιρινά διαδοχικά παιχνίδια, στην Κροατία με την Ριέκα (0-1 στις 22 Αυγούστου) και στο Περιστέρι με τη Λαμία (0-1 στις 26 Αυγούστου).

Διαβάστε επίσης

Ο ευνοημένος ΠΑΟΚ και τα αγκάθια του Θρύλου

Ο ευνοημένος ΠΑΟΚ και τα αγκάθια του Θρύλου

Το +1 δίνει ψυχολογικό αβαντάζ στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας, αλλά από την άλλη δεν έχει τελειώσει και απολύτως τίποτα. Οι παγίδες στο δρόμο για την κούπα είναι πολλές όταν την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του έχουν πιο απλό έργο.

Το… οκτάμπαλο του Μάρκο!

Το… οκτάμπαλο του Μάρκο!

Οκτώ γκολ έχει σημειώσει ο Μάριν σε 44 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σχεδόν όλα ήταν από σημαντικά έως πολύ καθοριστικά. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Δεν κάνει πρόταση η Σπόρτινγκ

Δεν κάνει πρόταση η Σπόρτινγκ

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από την Πορτογαλία σχετικά με τις προθέσεις της ομάδας του Ζόρζε Ζέσους για τον Οτζίτζα Οφόε. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος