Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο ήρωας πέθανε, ο Θρύλος γεννήθηκε»

«Ο ήρωας πέθανε, ο Θρύλος γεννήθηκε»
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 09:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το πιο διάσημο ελληνικό γήπεδο είναι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και όπως υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα της Αργεντινής culturaredonda «…το σπίτι του Ολυμπιακού» βαφτίστηκε με το όνομα ενός μεγάλου ήρωα της ελληνικής επανάστασης. «Ο ήρωας πέθανε, ο Θρύλος γεννήθηκε», τονίζεται χαρακτηριστικά στο συγκινητικό αφιέρωμα.

«Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ο σπόρος της ελληνικής επανάστασης», τιτλοφορείται το κείμενο, όπου εν συντομία αναφέρει πως ο μεγάλος ήρωας, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια κατάφερε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και να καθοδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στον δρόμο της απελευθέρωσης στην επανάσταση του 1821.

«Τα βιβλία λένε ότι δεν πήγε ποτέ σχολείο…», επισημαίνεται στο αφιέρωμα για την ταπεινή καταγωγή του Γιώργου Καραϊσκάκη.

Στον πρόλογο του δημοσιεύματος, γράφει στην αργεντίνικη ιστοσελίδα τα εξής: «Φαίνεται εκπληκτικό το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, που βρίσκεται στη Νότια Ελλάδα. Δεν είναι παράξενο: Με χωρητικότητα 33.334 θεατών το σπίτι του Ολυμπιακού είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στην Γηραιά Ήπειρο. Βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας (με τον ηλεκτρικό) και το όνομά του προέρχεται από ένας ιστορικό κομμάτι της Ελληνικής επανάστασης».

Στο τέλος ξανασυνδέει τον Καραϊσκάκη με το γήπεδο εξηγώντας ότι χτίστηκε στο μέρος, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα: «Ο ήρωας πέθανε, ο Θρύλος γεννήθηκε. Κι αυτός του Γεώργιου Καραϊσκάκη φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Ήταν ένα από τα γήπεδα που χτίστηκαν το 1895 για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρε το όνομά του. Ενας στρατηγός που γεννήθηκε μέσα στην φτώχεια των πολλών και πέθανε μέσα στο μεγαλείο της επανάστασης μιας χούφτας ανθρώπων»….

Διαβάστε επίσης