Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεξαμενή με στόπερ για όλα τα γούστα

Δεξαμενή με στόπερ για όλα τα γούστα
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 - 20:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ίσως πολλοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, όμως τα τελευταία χρόνια και μετά την φυγή του Όλοφ Μέλμπεργκ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πάθει… μανία με τους στόπερ. Οι πάντες συγκρίνονται με τον Σουηδό και κανείς δεν είναι… αρκετός. Κι όμως, η ομάδα διαθέτει αυτή την στιγμή 5 σέντερ μπακ, εκ των οποίων οι 3 (Σισέ, Ένγκελς, Νικολάου) είναι κάτω των 24 ετών, ενώ υπάρχουν και οι έμπειροι Μποτία και Βούκοβιτς.

Την ίδια στιγμή στο προσκήνιο έχουν έρθει τα ονόματα του 20χρονου Κωνσταντίνου Μαυροπάνου του ΠΑΣ Γιάννινα και του 21χρονου, Τριαντάφυλλου Πασαλίδη του Αστέρα Τρίπολης, δύο νέα παιδιά με λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Κι όμως, η δεξαμενή του Ολυμπιακού στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών είναι γεμάτη με παίκτες για όλα τα γούστα.

Διότι από την εξίσωση δεν μπορούν να βγούνε και εκείνοι που έχουν δοθεί δανεικοί. Και μιλάμε φυσικά για τον 23χρονο Σπύρο Ρισβάνη, που κάνει άλλη μια εξαιρετική σεζόν, αυτή την φορά με τον Ατρόμητο, τον 22χρονο Μπρούνο Βιάνα, που αγωνίζεται στην Μπράγκα, τον 23χρονο Δημήτρη Γούτα, υπερασπίζεται τα χρώματα της Σεντ Τρούιντεν και φυσικά τον 24χρονο διεθνή Κύπριο, Κωνσταντίνο Λαϊφη, που παίζει από πέρυσι στην Σταντάρ Λιέγης.

Το βέβαιο είναι ότι παρά την γκρίνια που υπάρχει… διαχρονικά στον Ολυμπιακό για τους κεντρικούς αμυντικούς, τις καλύτερες πωλήσεις του τις έχει κάνει στην συγκεκριμένη θέση. Ο Παναγιώτης Ρέτσος πήγε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν το καλοκαίρι, ενώ η Λεγανές δοκίμασε για μισή σεζόν και αγόρασε τον Δημήτρη Σιόβα. Στην Ρόμα τρίβουν τα χέρια τους με την μεταπωλητική αξία του Κώστα Μανωλά…

Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι στον Ολυμπιακό έχουν γνώση οι φύλακες για τους κεντρικούς αμυντικούς. Δεν γίνεται όλοι να βγούνε και να θαμπώσουν, αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές που γίνονται. Ορισμένοι, για παράδειγμα, μπορεί να ξεχνούν ότι ο Γούτας είχε κάνει θραύση με την Ξάνθη, όταν αποκτήθηκε από τον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης

Ποιο 24; Το 50 πάρε…

Ποιο 24; Το 50 πάρε…

Ο Μασούντ επέλεξε το νούμερο 24, επειδή η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Εμείς τον συμβουλεύουμε να πάρει το 50 για να μην αλλάζει κάθε χρόνο. Σε 26 χρόνια και βλέπουμε…

Στην έξοδο ο Δέδες τον Ιανουάριο

Στην έξοδο ο Δέδες τον Ιανουάριο

Όμως, δεν φταίει η κόντρα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά η κόντρα του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ με τον αναπληρωτή πρόεδρο, Νίκο Βακάλη

Μεγάλο θέμα με τον Παπαχρήστο

Μεγάλο θέμα με τον Παπαχρήστο

Αν δεν δικαιωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων, πρέπει να εκπέσει από το ΔΣ της ΕΠΟ και από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, όμως δεν προβλέπεται επιστροφή του!